2024. május 17. - Paszkál

MDF-ügy II.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta: Kovács Tamás legfőbb ügyész távollétében kabinetfőnöke, Dávid Tamás vette át Dávid Ibolya pártelnöktől a soron kívüli vizsgálat kérését tartalmazó borítékot. Hozzátette: tanulmányozzák annak tartalmá
2008. szeptember 12. péntek 20:05 - Hírextra
Az ügy kapcsán a támadással összefüggésbe hozott Freemail levelezőrendszert üzemeltető Origo azt közölte az MTI-vel: nincs tudomásuk a rendszerüket ért tömeges elektronikus támadásról.
Az UD Zrt. az Indexhez eljuttatott közleményében cáfolta a vádakat. A társaság leszögezte, nem törtek fel számítógépes rendszereket, és semmi közük a Dávid Ibolya elleni lejárató kampányhoz.

A közlemény szerint a cégnél tartott házkutatás során lefoglalt számítástechnikai eszközök és dokumentumok bizonyítják, hogy a cég munkatársai egyetlen olyan cselekményt sem folytattak, melyet ellenük vádként megfogalmaztak. Egyetlen aggodalmuk, hogy a szakszerűtlenül, és ily módon jogszerűtlenül elvett gépeket a jogtalan vádak igazolására valamilyen úton manipulálhatják - tették hozzá.

A kormánytól érkező gyanúsítások, melyek szerint a vállalkozás összefüggésbe hozható súlyos államtitoksértéssel, valamint kormányzati hivatalok számítógépes rendszerei, továbbá internetes portálok milliónyi adatot tartalmazó rendszereinek feltörésével, egyszerűen nem felel meg a valóságnak. A súlyos rágalmakat visszautasítják, és jogi úton elégtételt követelnek - áll a társaság közleményében.

A közlemény szerint a cég egyik vezetője egyszer találkozott Almássy Kornéllal, aki nem adott semmiféle megbízást cégnek az MDF-re vagy annak vezetőjére vonatkozóan, és csupán személyes védelmet kért az irányában folyó támadások kivédésére, amihez minden alanyi joga megvolt. Dávid Ibolya személyét és az MDF állítólagos lejáratását illetően nem avatkoztak be politikai játszmákba, így személyes postaládája feltöréséhez sincs semmi közük - tartalmazza a dokumentum.

A CompLex Céghírek szerint az UD Vagyonvédelmi Zrt. székhelye Budapesten, a XIV. kerületi Ilka utcában van, de telephelye van az I. kerületi Batthyány utcában is.

A cég fő tevékenysége a nyomozási biztonsági tevékenység és a személybiztonsági tevékenység, de emellett foglalkoznak villanyszereléssel, üzletviteli tanácsadással, hangfelvétel-készítéssel, épületgépészeti szereléssel, számítógépes programozással, információtechnológiai tanácsadással, vezetési tanácsadással és nyomozással. Emellett foglalkoznak követelésbehajtással és biztonsági rendszerek szolgáltatásával is.

A cég jegyzett tőkéje húszmillió forint. A zrt.-ben részvényes Tóth János és Horváth József. Cégjegyzésre Tóth János, Horváth József és Varga Tamás jogosult. A felügyelőbizottság tagja Bakondi György, Lakiné Szkiba Judit, Jármer István és Morvai Tamás.

A Céghírek szerint 2006-ban 857 millió forint volt a társaság nettó árbevétele, a társaság mérleg szerinti eredménye pedig 2,2 millió forint volt.Az UD Vagyonvédelmi Zrt.-t vezető Horváth József 1989-ben még a III/III-as csoportfőnökség egyik alosztályán dolgozott. Pályáját később a Nemzetbiztonsági Hivatalnál folytatta, a Fidesz-kormány alatt Kövér László titkosszolgálati miniszter nevezte ki az NBH szakmai főigazgató-helyettesévé. Innen a kormányváltás után 42 évesen, még 2002-ben küldték nyugdíjba - írta az Index.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását