2024. május 5. - Györgyi

Bíróságra megy az eltiltott szumós

Beperelte a japán szövetséget az az orosz szumós, akit örökre eltiltottak a versenyzéstől, miután a rendőrség őrizetbe vette kábítószer-birtoklás miatt.
2008. szeptember 12. péntek 11:30 - Hírextra
Wakanoho - polgári nevén Szoszlan Alekszandrovics Gaglojev - azzal az indokkal fordult az illetékes tokiói kerületi bírósághoz, hogy a szövetség túlságosan szigorú ítéletet hozott, amikor őt életre szólóan leparancsolta a küzdőtérről, és a döntés érvénytelenítését szeretné elérni japán ügyvédjével.

"Hibáztam, de szeretném folytatni szumós pályafutásomat" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Wakanoho, akit augusztus 21-én tiltott el örökre a japán szövetség, alig három nappal azt követően, hogy a rendőrség letartóztatta marihuánabirtoklás vádjával. A 20 éves, 162 kilós harcos az első szumós az ősi japán sport kétezer éves történetében, akit ilyen súlyos fegyelmivel büntettek.

Wakanoho számára azért is fontos lenne az eltiltás visszavonása, mert akkor nem veszítené el a profi versenyzői státusszal járó fizetését, ami amerikai pénzben havi 12 ezer dollár, továbbá megtarthatná munkavállalási engedélyét, aminek visszavonása esetén el kéne hagynia Japánt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását