2024. május 17. - Paszkál

Vécépumpa-blokád

Vécépumpákkal torlaszolta el Pécsett a városháza bejáratának egy részét a baranyai megyeszékhely peremkerületének mintegy nyolcvan lakója csütörtökön, hogy így tiltakozzanak a folyékony hulladék szerintük irreálisan magas elszállítási díja ellen.
2008. szeptember 11. csütörtök 17:15 - Hírextra
A vasasi, somogyi és hirdi városrészből érkezett tüntetők több mint hatszáz aláírást tartalmazó petíciót adtak át Gonda Tibor szocialista alpolgármesternek, melyben követelték: a közgyűlés vonja vissza a folyékony hulladék elszállítására vonatkozó és rájuk nézve hátrányos határozatát.

Taar Ildikó, a demonstrációt szervező Vasasért Egyesület alelnöke az MTI-nek elmondta, a képviselő-testület tavaly nyáron döntött arról, hogy a város azon lakói, akik nem csatlakoztak a szennyvízhálózathoz, és továbbra is úgynevezett emésztőkbe engedik szennyvizüket, az elhasznált vízmennyiség negyven százaléka után kötelesek szállítási díjat fizetni még akkor is, ha nem, vagy csak ritkán veszik igénybe a "szippantós autók" szolgáltatását.

A közgyűlés a döntést abból a megfontolásból hozta, hogy az embereket rávegye a hálózathoz való csatlakozásra és megszüntesse a környezetet terhelő emésztők használatát.

A tüntetők ugyanakkor a városvezetés tudtára adták, hogy el nem végzett szolgáltatásért nem akarnak fizetni, a magasabb díjak amúgy sem szüntetik meg a környezetszennyezést.

Taar Ildikó arra is felhívta a figyelmet, hogy a város csatornahálózatának teljes kiépítésére irányuló ISPA-program eredeti tervei szerint a peremkerületeken már 2006-ban végezni kellett volna a munkálatokkal, de a kivitelezés még mindig tart.

Úgy vélte: ha a vezetékeket korábban lefektetik, a külváros lakói nem kerültek volna a jelenlegi helyzetbe.Gonda Tibor a petíció átvételét követően megígérte a demonstrálóknak, hogy a közgyűlés októberi ülésén megoldást találnak majd a problémáikra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását