2024. április 18. - Andrea, Ilma

Habzó Rába

A hétvégén ismét intenzívebben habzott a Rába. A szentgotthárdi és a nicki műgátnál kemény, összefüggő, szürkésfehér habréteggé állt össze a szennyeződés - mondta az MTI-nek Bugán József, Szentgotthárd környezetvédelemért felelős alpolgármestere hétfőn.
2007. április 23. hétfő 16:39 - Hírextra
"Egyszerűen nem értjük az osztrákok viselkedését, ennyi tiltakozás és egyeztetés után együttműködést vártunk volna tőlük" - mondta. Bugán József emlékeztetett arra, hogy már csak egy hét van május elsejéig, ha addig nem szűnik meg a szennyezés, a magyar környezetvédelmi és vízügyi minisztérium ígérete szerint visszavonják a jennersdorfi bőrgyár vízjogi engedélyét.

"Bízunk abban, hogy a miniszterváltás nem módosítja ezt a határidőt és az új miniszter Fodor Gábor határozottan és hatékonyan lép majd fel nemcsak a Rába habzásának megszüntetése érdekében, hanem az Ausztriából érkező, a Szentgotthárdot és a térséget hátrányosan érintő mindenfajta környezetszennyezés ellen" - hangsúlyozta az alpolgármester.

Dóczi Attila, a Rába-Műgát és Térségéért Egyesület elnöke, vízvédelemmel foglalkozó szakember, a Vas Népe hétfői számában megfigyeléseik alapján azt állította: a Rába olyankor habzik intenzívebben, amikor a magyarok tiltakozó megmozdulásokat szerveznek. Így volt ez a szavai szerint akkor is amikor visszafordították a szentgotthárdi vasútállomásról Ausztriába a szeméttel teli vagonokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását