2024. április 26. - Ervin

Töltse le a legrosszabb Windowst!

Ilyen nincs, és mégis van. Egy ismerősünk ismerősének meséltek valakiről, aki belefutott ebbe a dologba, egy úgynevezett linkgyűjtő oldalon (már ilyenek is vannak, elképesztő...). Mélyen felháborodnánk, ha nem lenne ennyire vicces.
2008. szeptember 11. csütörtök 10:12 - Hírextra
A Microsoft legsúlyosabb melléfogása? Nos, több termék is pályázik a meghökkentő címre. Egyszer ott van a Bob, ami a hőskorszakban lett volna egyfajta interaktív-kattintós felület a számítógép-használathoz. Olyan rossz volt, hogy az már nagyon rossz.

Itt van persze az Internet Explorer 6-os is, amivel kapcsolatban egy IT-konferencián egyetlen kérés hangzott összesen el: bármilyen böngészőt lehet használni, csal ezt ne! Nem tiltakozunk ellene, maradjunk ennyiben.

Említhetnénk még a teljes Vista-vonalat is, de ebből még lehet valami az SP3-SP4 körül – na jó, dicsért operációs rendszer biztos nem, de használható talán. Open source- és Unixbarát szerkesztőségünk amúgy is hálás az alternatívákra háruló nagyobb figyelemért.

De az igazi mélypont nagy valószínűséggel a Microsft Windows Millennium Edition volt, a 9x-sorozat egyik utolsó tagja. Voltak persze pozitívumai: kedélyesebb ikonkészlet, natív USB-kezelés, itt volt először rendszer-visszaállításra lehetőség (és milliószor szükség is, valószínűleg minden idők leginstabilabb Windowsa volt), de ezektől eltekintve egy rémálommal ért fel a használata. Villámgyorsan fel is váltotta a Windows 2000 és az XP – nem véletlenül nem emlékszünk rá nagyon. A legjellemzőbb a beceneve volt: rossz nyelvek szerint az ME a Mistaken Edition (Elhibázott Kiadás) rövidítése volt. Mások szerint a Vista bukdácsolása leginkább erre emlékeztet.



Fogalmazzunk talán úgy, hogy nem volt igazán bölcs döntés ME-t futtatni – aki ilyet használ, legalábbis flúgos egy kicsit, a rossz nyelvek szerint,

Ehhez képest egy ismerősünk ismerősének meséltek valakiről, aki hallott valakiről, akinek az éjszaka egy elhagyatott fa tövében átsugároztak egy képet, amin egy úgynevezett linkgyűjtő oldalt kaptak le – ez valami olyan, ahol kétes legalitású dolgokhoz (filmek, zenék, szoftverek, pornó – mik vannak a neten, elképesztő...) lehet jutni. Mi nem is értjük, és elhatárolódunk tőle. Fogalmunk sincs, hol lehet ilyet találni.

És amúgy sem akarnánk innen letölteni semmit: képzeljék, a képek szerint itt simán elérhető a ME – ez vagy nagyon rosszindulatú ötlet, vagy egész egyszerűen vicc. Annak viszont sajátos – nem véletlenül akarták villámgyorsan elfelejteni a rendszert. Most meg bárki letöltheti, és semmi figyelmeztetés nincs, mihez vezethet a dolog. Sőt: egy kampányszöveget is kirakták a linkek mellé, miszerint:

A Microsoft 1998. június 25-én kiadta vala a Windows 98-at, majd a Windows 98 Second Editiont, azaz Második Kiadást. Most megérkezett a Windows Millennium Edition, mely tulajdonképpen a Windows 98 harmadik kiadása. Ennek ellenére saját megítélésem szerint azért jóval több dolog került bele újításként, mint az SE-be, ezt mutatja a verziószám is: 4.90 (illetve egész pontosan 4.90.3000), míg a Windows 98 és 98 SE verziószáma is 4.10-zel kezdődött.

Ezért kell nagyon vigyázni, hová kattint az ember: ha nem figyel eléggé, akár ilyenhez is hozzájuthat. Aztán csak nézhet és reménykedhet...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását