2023. március 23. - Emőke

Rakás cigi a kenyér mögött

Közel ötvenezer karton cigarettát próbáltak Magyarországra csempészni egy német kamionban pékáru mögé rejtve a nagylaki határátkelőnél csütörtökön, a 184 millió forint értékű szállítmányt a határrendészek fedezték föl - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
2008. szeptember 11. csütörtök 16:10 - Hírextra
A határrendészek egy, az okmányok szerint Görögországból Belgiumba pékárut szállító, Magyarországra belépni szándékozó kamion ellenőriztek a nagylaki határátkelőhelynél, amikor a rakomány mögött gyanús dobozra lettek figyelmesek - mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tételes vizsgálat során az első raklapnyi péksütemény mögött a szállítmányhoz hasonló dobozokban elrejtve összesen 491.520 doboz cigarettát találtak. A 184 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, a sofőrrel szemben a visszaélés jövedéki termékkel bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a román hatóságok folytatják le - közölte az alezredes.

A vámosok néhány órával korábban ugyanezen a határátkelőhelyen padlizsánok mögé rejtve találtak egy teherautóban negyvenezer karton, 183 millió forint értékű csempészett cigarettát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását