2024. április 29. - Péter

Megkezdődött az MSZP és az SZDSZ egyeztetése

Megkezdődött az MSZP és az SZDSZ egyeztetése csütörtök délelőtt Budapesten, a Képviselői Irodaházban.
2008. szeptember 11. csütörtök 09:33 - Hírextra
Az MSZP tárgyalódelegációját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke vezeti, tagja Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke, illetve Szekeres Imre és Juhász Ferenc elnökhelyettes.

Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök mellett Kóka János frakcióvezető, Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő vesz részt a tárgyaláson.

Az MSZP elnöksége kedden úgy döntött, hogy szükségesnek tartja a szabad demokratákkal való tárgyalásokat, hogy a társadalmi támogatottság mellett parlamenti többséget is szerezzen a Megegyezés című programhoz. A testület arra adott mandátumot a szocialista delegációnak, hogy egy közösen vállalható programról és az együttműködés formájáról tárgyaljon a liberális párttal.

Az SZDSZ viszont többször is kinyilvánította, hogy a Megegyezés című programról nem tárgyal. Gusztos Péter szerdán azt a "pótcselekvés, a lassú agónia politikai programjának" nevezte, és ismételten a szakértői kormány létrehozását szorgalmazta.

Horn Gábor arról beszélt, hogy az SZDSZ sohasem mondta, hogy nem akar tartalmi kérdésekről tárgyalni, csak a Megegyezés címet viselő programot tartja alkalmatlan arra, hogy kiindulópontja legyen bármilyen új megoldásnak.

Az ügyvivő leszögezte: nem kívánnak beleszólni abba, ki áll a kormány élén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását