2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kisiklott villamos, 11 sérült

Kisiklott egy villamos csütörtökön délután Debrecenben, a balesetben legalább 11-en sérültek meg - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség ügyeletese.
2008. szeptember 11. csütörtök 21:27 - Hírextra
A villamos eddig ismeretlen okból hagyta el a sínpályát és kidöntött egy fát. A rendőrség a környéket teljesen lezárta, a sérülések foka még nem ismert.

A tűzoltóság a mentők, és a rendőrség nagy erőkkel vonult a baleset helyszínére - tapasztalta az MTI tudósítója a debreceni Nagyerdei körúton, ahol kisiklott a villamos.

Nyikos István, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. szolgáltatási igazgatója az MTI-nek a helyszínem elmondta: a villamoskocsi az egyetemi megállóból indult, s mintegy 17 kilométeres sebességre gyorsulhatott fel, amikor eddig ismeretlen okból kisiklott.

A szerelvény egy vastag törzsű tölgyfát is kidöntött - tette hozzá.Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a sín belső vékonyabb felülete mintegy 80 centiméteres hosszúságban eltörött.
Arra a kérdésre, hogy okozhatta-e ez a balesetet, Nyikos István nem tudott válaszolni. Ugyanis - mint mondta - a friss törés magának a kisiklásnak is lehetett a következménye.

Azt a szakértői vizsgálat dönti el, hogy miért tért le a pályáról a villamos szerelvény.
Az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy a vasúti pálya műszaki állapotát rendszeresen vizsgálják.

A helyszínen tartózkodó mentőorvos arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben 11-en könnyebben sérültek meg, közülük kilenc embert a Kenézy Gyula Kórházba szállítottak.
A villamos vezetője nem sérült meg.

A villamosközlekedés Debrecenben jelenleg is folyamatos, csupán a Nagyerdei körúton nem járnak a szerelvények, azokat a Klinikák megállótól visszafordítják a Nagyállomás felé.
Ezekben a percekben a tűzoltók farönkökkel támasztják alá a kisiklott villamost. A találékony tűzoltók egyébként a villamos által kidöntött tölgyet szeletelték fel, s a farönköket használják a szerelvény alátámasztására.

Nyikos István szerint a menetrend szerinti villamosközlekedés pénteken reggelre állhat helyre Debrecenben.A sérült sínszakaszt ugyanis el kell távolítani, azt a rendőrség lefoglalja.

A tűzoltók és a DKV dolgozóinak több mint két órán át tartó megfeszített munkájával este hét óra után néhány perccel sínre került a kisiklott debreceni villamos.Ez a munka egy daruval sokkal rövidebb ideig tartott volna, de mint azt az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója a térségi katasztrófavédelmi igazgatótól megtudta: a debreceni tűzoltóságnak egyetlen daruja van, de az üzemképtelen.

A DKV helyszínen tartózkodó vezetői azt mondták az MTI-nek, hogy próbáltak a környéken más darut keresni, de egyetlen hadra fogható emelőszerkezet sem volt a térségben.A csuklós, FVV típusú villamos kocsit egyébként, amely egy életerős, csaknem 50 centiméter átmérőjű fát tört ketté, 1963-ban gyártották. A 45 éves járművön az ütközés következtében azonban alig látszott némi sérülés.

Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója az MTI tudósítójának elmondta: mintegy 3-4 méter hosszúságú síndarabot kell kivágni a vasúti pályáról, amely munkát a villamos elvontatása után azonnal megkezdtek. A vágánycserét követően állhat helyre a menetrendszerű villamosforgalom Debrecenben - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását