2024. május 14. - Bonifác

Félmilliárd forintot nyeremény felújításra

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFT) Tata város sikeres pályázatnak köszönhetően 554 millió forintot ítélt meg az Angolpark rehabilitációjára - mondta az MTI-nek csütörtökön a város polgármestere.
2008. szeptember 11. csütörtök 14:33 - Hírextra
A beruházás során felújítják az Angolparkban található Esterházy család tulajdonába tartozott Kiskastélyt, a Jenő malmot és a szabadtéri színpadot. A munkálatokhoz a város 83 millió forinttal járul hozzá - közölte Michl József (Fidesz).

A malomban interaktív kiállítást rendeznek be, ahol az érdeklődők a tatai malmokat tekinthetik meg makettek formájában. Az Angolpark felújításával vonzó célponttá válhatnak Tata nevezetességei, a szabadtéri színpad pedig színvonalas nyári programoknak adhat otthont.

A tatai Angolparkot 1787-ben hozta létre az Esterházy család. Az ország legnagyobb épített parkjainak egyike. Tavaly NFT-s támogatással felújították a park látogatói központját, a pálmaházat.

A korhű formában helyreállított épületben kávéházat, egy csaknem 200 főt befogadó nagytermet és összesen 150 ember elhelyezésére alkalmas szekciótermeket alakítottak ki. A létesítmény alkalmas konferenciák, fogadások, kamaraszínházi előadások, zenei esték megtartására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását