2024. június 3. - Klotild

Milliárdos iskolafejlesztés

Iskolaépítés és iskolafelújítás kezdődött Dunaföldváron, Bölcskén és Madocsán az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert mintegy egymilliárd forint jóvoltából.
2009. december 30. szerda 10:37 - HírExtra
A Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa Mikrotérségi Oktatási Nevelési Intézmény fejlesztése mindhárom település intézményeit érinti. A gesztortelepülés, Dunaföldvár polgármestere szerint korszakos jelentőségű mind a három település életében ez a beruházás, ami pénzben kifejezve is nagyon nagy érték. A teljes beruházás 1,1 milliárd forintba kerül. Ennek jelentős része - kevés híján egymilliárd forint - vissza nem térítendő támogatás, amelyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Dél-Dunántúli Operatív Programban nyertek el.

Az előkészítő munkákra két, két és fél év ment rá, a kivitelezés a tervek szerint bő egy évig tart majd. Az átadási határidő 2011. május 15-e. A közbeszerzési pályázatot egy erre az alkalomra DBM Konzorcium nyerte, amelyet a bölcskei Unikorn-Épker Kft. hozott létre a bátaszéki székhelyű ALISCA BAU Építőipari Zrt-vel.

Nagy Gáborné elmondta az MTI-nek, hogy Dunaföldváron nagyon régi gondot hivatott orvosolni az intézményfejlesztés. Az iskola széttagolt, sok a korszerűtlen épület. A beruházás keretében 24 tantermes iskolát építenek, amelyhez tornacsarnok, illetve konyha-étterem is tartozik.

Bölcskén egy új szárnyat építenek, mely - kapcsolódva egy meglévő épületrészhez - 17 tanterem kialakítását eredményezi.
Madocsán egy emeletet építenek rá az alsó tagozatos iskola épületére, így itt is megszűnik az iskola széttagoltsága, egy helyre jár majd az alsó és felső tagozat.

Gelencsérné Tolnai Klára, Madocsa polgármestere elmondta, hogy községükben egyre csökken a gyermeklétszám, csak a társulásnak köszönhető, hogy helyben maradt a nyolc osztály.

A Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa Mikrotérségi Oktatási Nevelési Intézmény bölcsődét, óvodákat, általános iskolákat, szakképzőt, gimnáziumot, zeneiskolát és gyógypedagógiai intézményt foglal magába. Csecsemőkortól érettségiig fogadják a gyerekeket, összesen több mint kétezret - mondta el Petrovics Józsefné főigazgató, hozzátéve, ebben a tanévben egy másik komoly pályázati sikert is elkönyvelhetett az intézmény: 82 millió forintot nyertek el a kompetencialapú oktatás bevezetésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását