2024. április 25. - Márk

Az MSZP számít a női szavazókra

A szocialisták olyan programot ígérnek és olyan kampányt szeretnének, amelyben a nők helyzetére is nagy hangsúlyt helyeznek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerdán Szigethalmon.
2010. március 10. szerda 21:23 - HírExtra
A helyi szabadidőközpontban rendezett nőnapi ünnepségen az MSZP elnöke pártjának nőket érintő terveit részletezve a zömmel női kisnyugdíjasok leszakadásának megállítását, a svéd modellel szemben az özvegyi nyugdíj megtartását, valamint a kisgyermeket nevelő anyák munkába való visszatérésének könnyítését emelte ki.
Hozzátette: programjukban szerepel a részmunkaidős foglalkoztatás piaci szférára való kiterjesztése és az úgynevezett differenciált családi pótlék bevezetése is. Ez utóbbi lépéssel a továbbtanuló gyermekeket hoznák jobb helyzetbe.

Lendvai Ildikó a nők szabad életútválasztásának jogáról szólva kijelentette: az MSZP egyenrangúsítaná az élettársi közösséget (nem pedig ellehetetlenítené, mint a Jobbik), s változatlanul hagyná az abortusztörvényt (szemben a KDNP által szorgalmazott szigorítással).

"Számítunk a női szavazókra" - jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy a nők akarják leginkább a társadalmi békét, a politikai hidegháború abbahagyását, vagyis az MSZP és a gyengébb nem céljai közösek.

"Vannak pártok, amelyek a parlamenti kétharmad megszerzésére hajtanak, az MSZP ezzel szemben a társadalom kétharmadának érdekében dolgozik" - mondta a párt elnöke, és sajnálkozással állapította meg, hogy a Fidesz megfutamodott az értelmes párbeszéd elől.

A fiatalok megnyerését, illetve a Jobbik e téren aratott sikereit firtató kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó azt mondta: az MSZP józan emberi szóval, nem pedig mindent tagadó, a radikális érzelmi hevületre rájátszó, valójában ifjúságellenes módszerekkel közelít e réteg felé.

"Megértem, hogy a fiatalok politikai vérfrissítést akarnak" - tette hozzá, kiemelve: Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ennek az elvárásnak is megfelel, hiszen nem kötik régi béklyók, és képes új szemléletet hozni a politikába.
Az utóbbi időszakban kipattant, MSZP-hez is köthető botrányok kapcsán a pártelnök megjegyezte: kár, hogy amikor az MSZP a korrupció lehetőségét szűkítő törvényeket akart hozni, a Fidesz tartózkodott a szavazáskor.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mint a Magyarok Nyilai által tervezett merényletek egyik célpontjaként tett-e jogi lépéseket, a pártelnök nemmel válaszolt. Azt mondta: bár megijedt, nem kért védelmet. Megijeszteni lehet, de elijeszteni nem - fűzte hozzá, hangsúlyozva: bízik a közvélemény és a jog erejében.

Felháborító - tette hozzá Lendvai Ildikó -, hogy a történtek ellenére a Jobbik államfőjelöltje, Morvai Krisztina a Magyarok Nyilai-akciók egyik értelmi szerzőjének tartott Budaházy Györgynek gyűjt kopogtatócédulát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását