2024. április 26. - Ervin

Armstrong a kétkedőknek is bizonyítana

Az őt doppingolással vádolóknak is bizonyítana Lance Armstrong amerikai kerékpáros klasszis, aki a héten jelentette be, hogy visszatér, és szeretné nyolcadik alkalommal is megnyerni a Tour de France-t.
2008. szeptember 11. csütörtök 11:11 - Hírextra
"Mindenki tudja, hogy mennyi támadásnak voltam kitéve akkor is, amikor még versenyeztem, és akkor is, amikor már visszavonultam. Az a generáció, amellyel együtt versenyeztem, egy piszkos generáció volt. Akik mögöttem végeztek a Touron, doppingoltak, lebuktak, eltiltották őket, befejezték pályafutásukat" - jegyezte meg a 36 éves sztár.

Szakértők szerint a here- és áttétes agyrákot leküzdő Armstrong szervezete a kezelések hatására változott meg. Korábban az egynapos viadalok specialistája volt, többek között 1993-ban nyert világbajnokságot, majd 1999 és 2005 között sorrendben hétszer nyerte meg a háromhetes Tourt.
"Most már olyan teljes körű, minden részletre kiterjedő a doppingvizsgálat, hogy nincs mód csalni" - tette hozzá a texasi bringás, aki főleg a Sziklás-hegységben készül az Alpok és a Pireneusok meredek emelkedőinek leküzdésére.

Christian Prudhomme Tour-igazgató jelezte: örömmel látják az amerikait ismét, de nem kivételeznek vele:

"Nem félünk távol tartani azokat, akik csalnak vagy csalással próbálkoznak. Armstrong ugyanolyan elbánásban részesülne, mint a többi induló."

A hét Tour-győzelemmel rekorder Armstrong soha nem akadt fenn doppingvizsgálaton, míg a L'Equipe című lap a 2005-ös sikerét követően azt állította, hogy az 1999-es diadalakor levett és azóta tárolt vizeletében eritropoetint (EPO) találtak. A szer akkoriban nem volt még kimutatható. A nemzetközi szövetség felmentette a kerekest. Sokan azzal is támadták, hogy csapattársai is buktak le, és nehezen elképzelhető, hogy Armstrong nem tudott a csalásokról.

Armstrong akkor indulhat jövőre a Touron, ha olyan csapathoz igazol, amely világranglistás helyezése alapján, illetve szabadkártyával meghívót kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását