2024. április 24. - György

Betörtek Obamáékhoz

Betörtek Barack Obama kenyai rokonaihoz - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.
2008. szeptember 11. csütörtök 14:57 - Hírextra
"Ezek azt hiszik, hogy Obama rengeteg pénzzel támogat engem" - mondta a betörőkről Sarah Obama, az amerikai demokrata párt elnökjelöltjének szegényparaszti sorban élő 85 éves nagyanyja, aki egy kis faluban, Kogelóban él Kenya nyugati részén, majdnem 500 kilométerre a fővárostól, Nairobitól.
A beszámolók szerint a betörők egy létrán a tetőre másztak, hogy leszereljenek egy napelempanelt, de ez nem sikerült. A házba sem sikerült bejutni, egy melléképületbe viszont igen, ott azonban semmi értékeset nem találtak. A rendőrség közlése szerint megerősítik a járőröket a környéken és megvizsgálják, hogy külön védelem alá helyezzék-e a családot. "A helyi erők felmérik a biztonsági kockázatokat, majd jelentést tesznek a központnak a javasolt intézkedésekről" - nyilatkozott Charles Owino országos rendőrkapitány-helyettes a Daily Nation című lapnak.

A kisebb betöréses lopások mindennaposnak számítanak Kenyában. Az országot az év elején, a választások idején erőszakhullám borította el. A rend időközben helyreállt és a legtöbben mostanában az amerikai elnökválasztási hadjáratra figyelnek. Barack Obama kenyai apától és fehér amerikai anyától született. A kelet-afrikai országban valóságos kultusz övezi személyét. Egy friss közvélemény-kutatás szerint a kenyaiak 89 százaléka neki szurkol, republikánus riválisának pedig csupán 3 százalék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását