2024. április 30. - Katalin, Kitti

Romlott savanyúságot foglaltak le Pest megye két konyháján

Romlott savanyúságot foglaltak le az ellenőrök egy halásztelki iskola és a kerepestarcsai kórház konyháján - közölte szerdán a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi igazgatóhelyettes fő
2008. szeptember 10. szerda 14:07 - Hírextra
Az igazgatóság Csongrád megyéből kapta a jelzést, hogy Budapest és Pest megye intézményeinek konyhájára szállíthattak abból a savanyúságból, amelyet a napokban egy öttömösi illegális feldolgozó üzemében foglaltak le - mondta Szabó Enikő. A Pest megyei ellenőrök akciójának eredményeként kiderült, hogy a halásztelki iskola 300 személyes konyhájára ebből az illegális feldolgozóból néhány ötliteres üveg savanyúság került. Szerencsére ezeket még nem bontották fel - tette hozzá.

A kerepestarcsai Flór Ferenc Kórház konyháján száznál több, feltehetőleg Öttömösről származó ötliteres savanyúságos üveget, lecsót és cseresznyebefőttet találtak az ellenőrök. A személyzet elmondása szerint ezekből egy kisebb tételt már fel is dolgoztak, így az eljuthatott a betegekhez. Más üvegek tartalmát a gyanús szaguk miatt visszatartották.
Az eddigi vizsgálatok szerint a romlott áruk két nagykereskedő cég szállítmányaként érkeztek a konyhákra - tette hozzá Szabó Enikő.

Az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság a romlott ételeket lefoglalta és megsemmisítteti, a két nagykereskedő cégnél pedig vizsgálja a számlák eredetét. Ha törvénytelenségre derül fény, rendőrségi feljelentést tesznek. A következő napokban folytatódnak az ellenőrzések, amelyek során Budapest és Pest megye több száz konyháján bukkanhatnak fel az igazgatóság szakemberei - mondta az igazgatóhelyettes.

Szerda délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána az MTI-nek elmondta, hogy megérkezett a rendőrségre a szakhatóságok feljelentése az öttömösi hamisított savanyúság ügyében.

A hatóságok múlt szerdán Öttömösön egy illegális feldolgozó üzemben nagy mennyiségű, készre csomagolt, vágott savanyúságot - káposztát és uborkát - foglaltak le egy vállalkozónál, aki a hatóságok tiltása és a bíróság jogerős ítélete ellenére romlott savanyúságot tárolt és csomagolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását