2024. március 29. - Auguszta

Pánik Indiában

Egy 16 éves indiai lányt annyira felkavartak az európai "ősrobbanás-kísérletről" hírt adó, a világvége lehetőségét megpendítő tudósítások, hogy öngyilkosságot követett el.
2008. szeptember 10. szerda 21:15 - Hírextra
A Madhja Prades államban élő lány szerdán ivott rovarirtót, ugyanaznap, mikor Svájc és Franciaország határán beindították azt a részecskegyorsítót, amely a hozzá fűzött remények szerint kicsiben fogja rekonstruálni az univerzumot létrehozó ősrobbanást.

A kétségbeesett lány apja szerint gyermekét szörnyen felkavarták az európai kísérletről szóló tudósítások, és a család hasztalan próbálta másra terelni a lány figyelmét, aki egyre csak a szeptember 10-én bekövetkező Armageddonról faggatta rokonait.

Az utóbbi napokban az indiai média kiemelt figyelmet fordított az emberiség történetének legnagyobb kísérleteként számon tartott részecskegyorsításnak, amely nukleáris kutatással foglalkozó tudósok és szakértők egybehangzó véleménye szerint veszélytelen.

Hiába nevezték európai kutatók egyszerűen képtelenségnek azt, hogy a nagy lélegzetvételű kísérlet a világ megsemmisítésével fenyegetne, a mélyen vallásos és babonás indiaiak túlnyomó többségét nem sikerült megnyugtatniuk.

A kísérlettel kapcsolatos, média sugallta félelmek rendkívül gyorsan elterjedtek az ázsiai országban, ezreket bírva rá arra, hogy akár imádkozással, akár böjtöléssel próbálják megállítani a vészesen közeledő világvégét. Egy kelet-indiai templom munkatársa elmondta, hogy az utóbbi napokban megszázszorozódott a templomba látogató hívők száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását