2024. május 6. - Ivett, Frida

Megtévesztésért egymilliós bírság a Penny Marketnek

Egy akciós termékből nem rendelkezett megfelelő készlettel, egy másik terméket pedig nem a meghirdetett áron árusított a Penny Market Kft. - ezt állapította meg most lezárult vizsgálatában a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2008. szeptember 10. szerda 13:28 - Hírextra
A HavariaPress információi szerint ezért a kiskereskedelmi láncnak ezért egymillió forint bírságot kell fizetnie, a fogyasztók megtévesztése miatt. A versenyhatóság az üzletlánc 2007. augusztusi hirdetéseit vizsgálta, és ezek alapján állapította meg, hogy egy kazettatípus, illetve egy kávékészítmény esetében azok megtévesztőek voltak.

A GVH megállapításai szerint ugyanis az akciósként meghirdetett Fuji kazetta a megjelölt akciós időszakban egyáltalán nem, vagy csak irreálisan alacsony készletben volt elérhető az üzletlánc több egységében. Egy másik akcióban pedig a negyedkilós csomagolású Jacobs Merido Aroma kávét hirdették meg megtévesztően: azt ugyanis a reklámokban szereplőtől eltérő áron kaphatták csak meg a vevők.

A versenyhatóság jelentős enyhítő körülménynek tekintette, hogy a vizsgált nagy mintából csupán egy terméknél fordult elő, hogy nem állt rendelkezésre az akció elején vagy az akció teljes időtartama alatt. A közlemény azt is megjegyezte, hogy a Penny Market Kft. akciótartási gyakorlata - a hasonló eljárásokban tapasztaltakhoz képest - kifejezetten jónak mondható. A fentiek figyelembe vételével a GVH mindösszesen egymillió forint bírságot szabott ki a kft-re.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását