2024. április 20. - Tivadar

Design Hét a párbeszéd jegyében október elején

Összesen több mint 50 különböző rendezvény, egyebek mellett kiállítás, divatbemutató, konferencia és kerekasztal-beszélgetés várja a látogatókat a Budapesten október 3. és 12. között megrendezendő Design Héten, melynek központi témája, gondolata a párbesz
2008. szeptember 10. szerda 14:56 - Hírextra
A programok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a téma iránt érdeklődők alapos betekintést nyerjenek a hazai és nemzetközi formatervezés legfrissebb eredményeibe, tendenciáiba - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Design Hét sztárvendégeként a holland formatervező, Marcel Wanders tart előadást Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME).

A szervezők a Magyar Formatervezési Díj kapcsán kitértek arra, hogy az idei pályázati anyag és a nyertesek seregszemléje az Iparművészeti Múzeumban lesz, ahol az elmúlt öt évben díjazott alkotásokat is bemutatják a FormaTúra elnevezésű kiállításon. Ugyanitt lesz látható a MOME európai vándorkiállítása, a TasteMOMEnts, melynek keretében 27 tervező mintegy 100 tárgyát vonultatják fel.
A Design Hetet kortárs magyar divatshow teszi izgalmasabbá, de a programpalettát színesíti a New York, London és Berlin után Budapestre érkező, nagyszabású "Made in Italy" designválogatás is, amely a világhírű olasz formatervezés legjobbjai mellett fiatal tehetségek munkáit is bemutatja.

Rendhagyó rendezvénynek ígérkezik a külföldön sikeres Pecha Kucha Night, ahol "pörgős" prezentációk keretében külföldi és magyar designerek beszélnek legfrissebb projektjeikről.
A minden évben más-más tematika szerint felépített túraprogram idén exkluzív budapesti hotelek belsőépítészeti titkaiba enged bepillantást, s a látványt neves hazai belsőépítészek értelmezik.
A szervezők ismertetése szerint igazi csemegének ígérkezik a Portfolió névre keresztelt minitárlat-sorozat, amely fiatal illusztrátorok munkáit tárja a nagyérdemű elé a főváros 20 kulturális csomópontján, egyebek mellett kávéházakban, galériákban, speciális üzletekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását