2024. április 24. - György

A marokkói atlétikai reformer

A Marokkói Atlétikai Szövetség az olimpiai bajnok Szaid Auitát (Said Aouita) nevezte ki technikai igazgatónak abban a reményben, hogy irányításával ismét sikeresek lesznek az ország közép- és hosszútávfutói.
2008. szeptember 10. szerda 17:24 - Hírextra
Az 1984-es Los Angeles-i nyári játékok 5000 méteres bajnokát azután kérte fel a nemzeti szövetség, hogy a marokkói futók rosszul szerepeltek a pekingi olimpián.

"A múltam és a tapasztalom lehet biztosíték arra, hogy visszatalálunk a sikerek útjára" - mondta Auita.
Az afrikai ország közép- és hosszútávfutói éppen Auita feltűnésével robbantak be a világ élmezőnyébe, 1984 után valamennyi nyári játékokon több érmet is szereztek, s meghatározó tagjai voltak a mezőnynek.

Noha Pekingben is begyűjtöttek két bronzérmet (férfi maraton, női 800 m), az ad okot számukra komoly aggodalomra, hogy férfi 5000, vagy 10.000 méteren Los Angeles óta most először nem állt dobogóra versenyzőjük, ráadásul az első három hely közelében sem voltak.

A gyengélkedés egyik legfőbb oka, hogy az Athénban 1500-on és 5000-en is győztes Hisam el-Gerúzs (Hicham El Guerrouj) visszavonulása után nem tudtak új tehetséget felmutatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását