2024. április 19. - Emma

A kormány elfogadta középtávú munkaprogramját

Elfogadta középtávú munkaprogramját a kormány - mondta a kabinet szóvivője a kormány szerdai budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 10. szerda 16:11 - Hírextra
Az elfogadott munkaprogram a kormány konkrét cselekvési szándékait foglalja össze a következő két éves időszakra - mondta Budai Bernadett. Hozzátette: a program foglalkozik az adócsökkentéssel kapcsolatban meghatározandó feladatokról, ezen kívül pontosan megjelöli az egyes feladatok végrehajtásáért felelős minisztereket, valamint a határidőket is.

A kormányszóvivő közölte: a kormány elé kerülő javaslat kilenc fejezetben taglalja a tennivalókat.
Kiemelte, hogy a pénzügyminiszternek szeptember 24-ig kell a kormány elé terjesztenie az adócsökkentési, adóegyszerűsítési, valamint gazdaságfehérítési javaslatait.

A szociális és munkaügyi miniszternek október közepéig adna idő a kormány arra, hogy elkészítse a javaslatát a szociális segélyezési rendszer és a közfoglalkoztatási programok szétválasztására - hangzott el.

Budai Bernadett hangsúlyozta: segélyt a tervek szerint csak akkor kaphatnak a munkaképes korúak, ha egészségi állapotuk, vagy más, méltányolható ok miatt valóban nem képesek munkával biztosítani önmaguk és családjuk fenntartását. Akik viszont képesek lennének dolgozni, azoknak a kormány munkalehetőséget kínálna segély helyett - tette hozzá.

A szociális és munkaügyi miniszter nemzeti foglalkoztatási program kidolgozására kapott megbízást - jelentette be Budai Bernadett. Hozzátette: a szociális tárca vezetője kapta azt a felkérést is, hogy október 31-i hatállyal dolgozza ki, miként valósítható meg, hogy a veszélyeztetett gyerekek után járó családi pótlékot valóban a gyerekek érdekében használják fel.

A pénzügyminiszter kapta azt a feladatot október 15-i határidővel, hogy a kormány elé terjessze azoknak az intézkedéseknek a listáját, melyek lehetővé teszik előleg nyújtását a rendszeres szociális juttatások terhére.

Budai Bernadett hangsúlyozta: 2009. szeptember elsejével indulna a Nemzeti Gyakornokprogram, ami lehetővé tenné, hogy a munkáltatók a friss diplomásoknak és a felsőoktatási hallgatóknak egy évre fizetés helyett adó és járulékmentesen nyújtható ösztöndíjat biztosíthassanak.
Mint azt az MTI kedden megtudta, a középtávú munkaprogramban szerepel továbbá, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszternek néhány napon belül, szeptember 15-ig a kormány elé kell terjesztenie a gyűlöletbeszéd hatékonyabb, polgári jogi szankcionálására vonatkozó javaslatát.

A távirati iroda információi szerint az egészségügyi miniszternek október végéig jelentést kell tennie a kormánynak a négy új mentőállomás átadásáról, a rákszűrések körének kibővítéséről és a mobil rákszűrésről, a regionális érrendszer-betegségi központok létrehozásáról, valamint arról, hogy hol tart a tizenhat éveseknek szervezett ingyenes teljes körű orvosi vizsgálat bevezetésének előkészítése.

November közepéig pedig arra vár a kormány előterjesztést Székely Tamástól, milyen intézkedéseket tart szükségesek ahhoz, hogy a védőnői hálózatlét létszámát megemeljék háromszáz fővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását