2024. április 20. - Tivadar

10 millió a Vodafone Magyarországtól

Tízmillió forint különjutalomban részesítette a Vodafone Magyarország a pekingi olimpián megszakítás nélkül harmadik ötkarikás elsőségét begyűjtő férfi vízilabda-válogatottat.
2008. szeptember 10. szerda 12:50 - Hírextra
A honi sportági szövetséggel tavaly óta szerződéses támogatói viszonyt ápoló mobilszolgáltató cég első embere, Beck György vezérigazgató szerdán, a margitszigeti Hajós uszodában adta át ünnepélyesen a célprémiumot Kemény Dénes szövetségi kapitánynak, aki a ceremónia után az MTI-nek elmondta, hogy ez esetben is a hagyományokat követi, azaz a plusz pénzből is minden játékosa ugyanannyit kap.
Beck György elárulta, hogy eredetileg 5-5 milliót különítettek el a pekingi eredményesség dotálására, ám mivel a női válogatott a bronzmeccset is elveszítve lecsúszott a dobogóról, az ő prémiumuk is a férfiaké lett.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a Vodafone Magyarország félmillió forintra kiegészítette azt az összeget, amely a www.vodapolo.hu által a pekingi pólós főszereplők relikviáira meghirdetett jótékony célú árverésből befolyt. A férfiválogatott tagjai által aláírt labdára (154.500 forint), Madaras Norbert dedikált sapkájára (70.500), Benedek Tibor fürdőköpenyére (67.500), Kásás Tamás úszónadrágjára (40.500) és Stieber Mercedes úszódresszére (22.000) lehetett licitálni, s az így összejött summát pótolta ki 500 ezerre a mobilcég, amely a megemelt összeget a sérült gyermekeket segítő Gézengúz Alapítványnak adományozta.

A ceremóniát követően Kemény Dénes elmondta, hogy lassan ő is elkezdi olimpia utáni pihenőjét, s miután kellőképpen feltöltődött, dönt a hogyan továbbról, nevezetesen arról, hogy januártól nekivág-e egy újabb ötkarikás felkészülési ciklusnak a válogatott szövetségi kapitányaként, avagy a szakvezetői posztot 1997 óta betöltő mester új kihívást keres és más munka után néz.
"Lehet, hogy a pólóban maradok, de az is lehet, hogy teljesen más területen próbálom ki magam. A legkevésbé az valószínű, hogy sportvezető leszek, nem vagyok az az alkat" - reflektált azokra a felvetésekre, amelyek például esetleges MOB-elnöki ambícióit firtatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását