2024. április 28. - Valéria

Szertefoszlóban a jászberényi Beszállítói Tudásközpont nagy ívű terve

Megfenekleni látszik a jászberényi Beszállítói Tudásközpont megvalósítása, miután az önkormányzat jobboldali képviselői jelen formájában nem tudják támogatni az előkészítés folyamatát - írta keddi számában az Új Néplap.
2008. szeptember 9. kedd 09:28 - Hírextra
Mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban olvasható: a helyi jobboldali politikusok a legutóbbi testületi ülésen elutasították a tudásközpont előkészítését koordináló projektiroda létrehozását, és a magának a tervnek a megvalósítását sem látták biztosítottnak.

Gedei József, a város szocialista polgármestere szerint a jobboldal és az őket támogató képviselők azért szavazták le az előterjesztést, mert korábban a szocialisták nem támogatták, hogy a helyi kórház működtetésének átalakítása az általuk elképzeltek alapján történjen.

A hajdani jászberényi huszárlaktanyába tervezett Beszállító Tudásközpont olyan vállalkozói centrum lenne, ahol többek között ipari kutatás-fejlesztés, inkubátorház, felsőfokú képzés kapna helyet megfelelő infrastruktúrával.

A több milliárd forintos fejlesztést a kormány már hazai- és EU-társfinanszírozású támogatásban részesítette. Az önkormányzat legutóbbi döntésével azonban azt utasította el, hogy a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges előkészületeket elvégezze a város - írta az újság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását