2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyetemfejlesztés

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói már jövő hónapban birtokba vehetik az új építészműhelyt, valamint használhatják a campus bővített és korszerűsített informatikai hálózatát - közölte Szekeres Tamás rektor szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. március 5. szerda 15:12 - Hírextra
Lipi László főmérnök, projektmenedzser elmondta: az egyetem 540 millió forintos támogatást nyert a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatán. Az 540 millió forintból az uniós forrás 432 millió forint, a magyar állam támogatása pedig 108 millió. A fejlesztés költségeihez 60 millióval járul hozzá saját forrásából az egyetem. A fejlesztési összegből mintegy 340 milliót költenek az építészműhelyre, az informatikai infrastruktúra fejlesztésére pedig 260 milliót.

Az építészműhelyt az egykori kompresszorházból alakítják ki. Több mint ezer négyzetméteren előadó- és kiállítótermeket rendeznek be. A két felső szinten műtermek és az építésztanszék kap helyet. Az építészműhely több száz építész- és településmérnök hallgató képzéséhez járul hozzá - hangoztatta a projektmenedzser.

Létray Zoltán docens a sajtótájékoztatón a projekt másik komponenséről, az informatikai hálózat bővítéséről és korszerűsítéséről szólt. Tájékoztatása szerint egyebek között növelték a felhasználói végpontok számát, a gerinchálózat kapacitását, sávszélességét. Ennek eredményeként az egyetem alkalmazkodni tud a folyamatosan növekvő felhasználói igényekhez, az új oktatási és tanulási technológiákhoz, köztük az e-learninghez, azaz az elektronikus távoktatáshoz.

Ehhez kapcsolódva Szekeres Tamás rektor közölte: a felnőttképzés terén három szakon már zajlik az elektronikus távoktatás. Diplomát szerezni elektronikus távoktatással pedig jelenleg kizárólag a Széchenyi egyetemen lehet az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását