2024. április 18. - Andrea, Ilma

Love Difference

Egynapos fesztivállal ünnepelték a kultúrák közötti különbözőséget vasárnap Londonban; a Love Difference elnevezésű programsorozathoz tartozó eseményt azzal a céllal rendezték meg, hogy megismertesse a közép- és kelet európaiak kultúráját a britekkel - tu
2008. szeptember 8. hétfő 15:47 - Hírextra
A kultúrák közötti párbeszéd európai évének keretében rendezett eseményen kerekasztal-beszélgetést tartottak, melyen Takács Ildikó Katalin, a LMKK igazgatója is részt vett. A kulturális központ vezetője a beszélgetésen kiemelte: fontosnak tartja, hogy a központ által kezdeményezett európai és brit partnerekkel történő együttműködések révén a magyar művészek bekerüljenek a globális kulturális piac vérkeringésébe.

Hangsúlyozta az európai országok együttműködésének fontosságát a kultúra területén is, modellértékű példaként említve a hamarosan kezdődő DanceEUnion kortárs táncfesztivált, mely 23 ország együttműködésének eredményeként született - olvasható a központ közleményében.
A vasárnapi fesztivál része volt a European Alternatives csoport szervezésében magvalósuló, Love Difference elnevezésű rendezvénysorozatnak, melynek a brit főváros mellett Northampton és Bristol ad otthont.

A közlemény szerint egyik főszervező, Niccolo Milanese a programok céljával kapcsolatban úgy fogalmazott: "a Nagy-Britanniába érkező kelet-európai bevándorlók helyzete gyakran politikai és társadalmi viták témája, azonban ritkán esik szó az említett országok kultúrájáról. Mi, a rendezvényeinkkel ezt a hiányosságot szeretnénk pótolni."

A rendezvénysorozat újabb helyszíne Northampton, ahol szeptember 20-án Kurtág Judit videóművészt és Szirtes György költőt, műfordítót láthatják és hallhatják az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását