2024. április 29. - Péter

Lévai Katalin panaszt emelt

Lévai Katalin európai parlamenti képviselő a Móricka vicclapban megjelent s a roma közösséget sértő karikatúrák kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya válaszával szemben, mely szerint adott esetben nem
2008. szeptember 8. hétfő 14:17 - Hírextra
Az európai parlamenti képviselő szerint az Ügyészség elutasító határozatban foglalt álláspontjával szemben az adott publikáció ellent mond az alapvető emberi jogoknak, az emberi méltóság egyéni és csoportos védelmének, az Európai Uniós jogszabályoknak és egyes uniós tagállamok jogszabályainak és joggyakorlatának is.

Az elutasító határozatban az áll, hogy a gyűlöletre uszítás, mint elkövetési magatartás egzakt definícióját a törvény nem állapítja meg, vagyis nincs megfelelő jogszabály, amely alapján dönthetnének. Ugyanakkor a határozat utal arra, hogy a gyűlöletre uszítás megállapítása érdekében a bírói gyakorlatban kialakítottak egy olyan követelmény rendszert, amelynek szükségességét az Alkotmánybíróság is elismeri. Ha így van, akkor immár a bírókon a sor, s az ügyészségnek nincs más dolga, mint zöld utat engedni a független magyar bíróság számára, hogy eldöntse, a publikáció készítőit megbünteti-e, vagy sem – indokolta döntését az EP-képviselő.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását