2024. május 2. - Zsigmond

Az SZDSZ segítene

Az MSZP szeptember 27-ére tervezett kongresszusa segíthet a kialakult politikai patthelyzet feloldásában - mondta Gulyás József, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ Országos Tanácsának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn.
2008. szeptember 8. hétfő 15:56 - Hírextra
Az MSZP rendkívüli kongresszusának összehívását Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, kormányfő kezdeményezte szeptember 27-ére a szocialista párt évadnyitó frakcióülésén hétfőn.
Ezzel kapcsolatban Gulyás József úgy fogalmazott: a magyar belpolitika - mint ahogy azt a miniszterelnök is megfogalmazta - három lehetőség előtt áll, úgy mint a parlament feloszlatása és előre hozott választás, másrészt új kormány felállása, és harmadrészben új többség felállítása a szocialisták programja mellett.

A harmadik variánsra az SZDSZ szerint nem sikerül kellő támogatottságot biztosítani, "nincs olyan program, amely mellett a Szabad Demokraták Szövetsége a kisebbségi kormányt kisegítő megállapodást tud kötni", ugyanakkor az SZDSZ azt sem látja, hogy a parlamentben lenne olyan párt, amely e program mellé állna, és támogatná azt.

Az ország érdekét az szolgálná, ha olyan kormánya lenne, amely a kihívásokra valós reálpolitikai válaszokat adna, "nem ideológiai válaszokat kell keresni", hanem közösen kell megtalálni a jó válaszokat - tette hozzá Gulyás József, megismételve, azt, hogy az SZDSZ szerint ezt a célt szakértői kormány tudná legjobban szolgálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását