2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Magyar a holdon

A tatabányai Jászai Mari Színház nyerte a nyíregyházi Vidor Fesztivál legjobb előadásért járó fődíját, az Esztergom-Komárom megyei társulat Tasnádi István: Magyar a holdon című darabját mutatta be a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléjén.
2008. szeptember 7. vasárnap 13:13 - Hírextra
A Dottore-díjat a zsűri döntése alapján a darabot színpadra állítók és a szerepeket játszók, Tasnádi István, Árkosi Árpád, Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László kapta a szombati, éjszakába nyúló díjkiosztó gálán - mondta Magyar Krisztina.

A legjobb rendezésért járó Capitano-díjat Vajdai Vilmos vehette át Molnár Péter: Keresők című darabjának színpadra állításáért, amelyet a budapesti TÁP Színház játszott a fesztiválon.
A legjobb utcaszínházi előadásért a Pierrot-díjat a zsűri a Márkusszínháznak ítélte oda, az Égigérő fa című darab bemutatásáért.

A legjobb filmvígjátékért járó Hyppolit-díjat a Pánik című film kapta, amelynek rendezője Till Attila.
A legjobb alakításért és epizódszerepért díjat vehetett át Csomós Mari, Rajhona Ádám, illetve Tóth Ildikó, Bán János.

A legjobb díszletért, jelmezért és dramaturgiai kidolgozásért járó fesztiváldíjat Bakota Árpád, Györgyi Anna, valamint Kiss Csaba érdemelte ki.

A Vidor Fesztivált augusztus 29-e és szeptember 6-a között rendezték meg Nyíregyházán, ahol Afrika, Amerika és Európa 12 országának 1.250 művésze szórakoztatta - a gyorsmérleg szerint - mintegy 150 ezer nézőt a városban, valamint a térség 31 településén.

Az érdeklődők 430 színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programon vehettek részt, s ott lehettek Európa legnagyobb ingyenes világzenei koncertsorozatán, ahol olyan világhírességek léptek fel, mint Maliból Habib Koité és a Bamada zenakar, az angol-kubai-japán művészekből álló Ska Cubano, a portugál Ana Moura, az amerikai Al Di Meola, a korzikai Zamballarana zenekar, az orosz Terem Quertet, a kurdisztáni Sivan Perwer és a hollandiai Amsterdam Klezmer Band.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását