2024. április 20. - Tivadar

Koeman többet várt

Erwin Koeman szövetségi kapitány úgy véli, a magyar labdarúgó-válogatott közelebb állt a győzelemhez a szombati, dánok elleni első világbajnoki selejtezőmérkőzésen, amely végül nem hozott gólt. A magyarok 25 éve nem tudják legyőzni Dániát, legutóbb ez 198
2008. szeptember 7. vasárnap 17:15 - Hírextra
"Noha előzetesen győzelmet vártam, összességében nem rossz ez az egy pont, hiszen a rivális tapasztaltabb és magasabban jegyzett a magyar együttesnél" - indokolta meg a holland szakember azt, hogy valamelyest mégis elégedett az elért eredménnyel.

A csapatról összességében úgy vélekedett, "profin, jó hozzáállással és nagy lelkesedéssel futballozott", így csak azt sajnálja, hogy az első félidőben, amikor megvoltak a lehetőségek, akkor nem sikerült betalálni. Ugyanakkor kiemelte, hogy a regnálása során eddig legsebezhetőbb pontnak bizonyuló védelem most először nem kapott gólt, mindezt a legjobbkor, az első tétmérkőzésen érte el.

Koeman arra is kitért, hogy a luxemburgi játékvezető nem a magyarokat segítette a játék széttördelésével, és nehezményezte a sportszerű mérkőzés ellenére kiosztott hét sárga lapot.
A játékosként Európa-bajnok mester egyes labdarúgóját külön kiemelve is értékelte. Eszerint Dzsudzsák Balázst azért cserélte le a félidőben, mert hamar kapott sárga lapot, továbbá több mélységi beindulást vár tőle üres területekre, míg Huszti Szabolcs kifejezetten jól futballozott, ugyanakkor megjegyezte, az első félidő végén kihagyott ziccerét ilyen szinten értékesíteni kell. Rajtuk kívül még Bodnár Lászlót emelte ki, mint csapata egyik leghasznosabb játékosát.

A csoportra és a svédek elleni szerdai találkozóra áttérve úgy vélekedett, Portugália kiemelkedik a szextettből, s a magyar csapatnak az a célja, hogy a sorozat végéig versenyben legyen az erősebbnek vélt svéd és dán együttessel. Ehhez nagy lépést tehet gárdája, amennyiben Stockholmban pontot vagy pontokat tudna szerezni. Koeman kijelentette, nem lehetetlen győzni idegenben sem, de a legfontosabb, hogy a magyar válogatott bárki számára nehéz ellenfél legyen. Elmondta még, hogy a skandinávokat alaposan feltérképezték, így volt megfigyelő az albánok elleni, meglepetésre szintén gólnélküli döntetlennel végződött összecsapáson.

A magyarok a vasárnapi pihenőt követően hétfőn nyilvános edzést tartanak a REAC pályáján, a Budai II László Stadionban, majd kedden 11 órakor különgéppel kelnek útra a svéd fővárosba, ahol 19 órától a szerdai találkozó helyszínén, a Rasunda Stadionban tréningeznek.
A szombati mérkőzés összképét illetően maximálisan egyetértett kollégájával Morten Olsen, aki azt is elismerte, hogy a magyarok jobban futballoztak:

"Pontosan ilyen nehéz mérkőzésre számítottam, a magyarok azt a lelkes játékot nyújtották, ami elvárható egy olyan csapattól, amelynél új szakvezető van. A rivális alaposan megnehezítette a helyzetünket, csak a 20. percre tudtuk rendezni a sorainkat, de utána is számos nehéz pillanat volt számunkra, a második félidőben viszont nagyon gyengén futballoztunk, így szinte esélyünk sem volt a győzelemre. A mérkőzés előtt természetesen sikert vártunk, de a értékelve a találkozót, elégedettek lehetünk az egy pont megszerzésével".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását