2024. május 4. - Mónika, Flórián

Navracsics szerint nem elég hatékony az elit

A Fidesz frakcióvezetője szerint ma Magyarországon sem a politikai, sem a gazdasági elit nem tudja érvényesíteni érdekeit, mert erre kizárólag egy posztkommunista titkosszolgálati hálózatnak van lehetősége; Navracsics Tibor erről - a Fidesz.hu portálon ol
2008. szeptember 6. szombat 21:20 - Hírextra
A titkosszolgálati hálózatnak a "politikába, a gazdaságba és a médiába küldött részén keresztül" van erre lehetősége - mondta a frakcióvezető az ötödik alkalommal megszervezett Polgári Piknik elnevezésű zártkörű rendezvényen.

Navrcsics Tibor szerint a módszer az, hogy megpróbálják összeugrasztani a társadalom különböző csoportjait.

A politikus úgy vélte, Magyarországon nem érvényesül a politika racionalitása, hiszen olyan miniszterelnökünk van, aki már két éve megbukott, és távoznia kellett volna, a kormányzó párt pedig teljesen felélte bázisát.

Balog Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a rendezvény házigazdája, közölte: idei találkozójukon az előadók arra a kérdésre próbálnak választ találni, hogy hol a hatalom. Mint kifejtette, a jelenlegi helyzetben meg kell határozni, kinek mi a dolga, hogy véget érjen a kormányzati ámokfutás, és Magyarország újra magára találjon. Szerinte ez azért aktuális kérdés, mert a polgári oldal szereplői - újságírók, képviselők, értelmiségiek, gazdasági szakemberek - sok esetben egymás dolgát akarják elvégezni.

A délutáni és a kora esti órákban felszólalt - mások mellett - Pokol Béla politológus, Lányi András politológus, az Élőlánc mozgalom vezetője, Czakó Gábor író.

Orbán Viktor a rendezvény vasárnapi szónoka lesz. A tavaly szeptemberi Polgári Pikniken a Fidesz elnöke a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazásról beszélt, és úgy vélte, más megoldást nincs, amellyel demokratikus módon és erőszakmentesen döntésre lehet vinni Magyarország legfontosabb problémáit. A politikus akkor többször hangsúlyozta az erőszakmentességet, és szintén fontosnak nevezte a jobboldal egységét, mert szerinte egy egységes jobboldallal nem tud semmit kezdeni a baloldal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását