2024. május 13. - Szervác, Imola

Teljes a kajak-kenu csapatunk

Tizennégy versenyzővel utazik a pekingi ötkarikás játékokra a magyar kajak-kenu csapat. A szövetség (MKKSZ) elnöksége pénteki ülésén tartotta magát a vízen elért eredményekhez, ez alapján jelölte ki a keretet, de az egy hiányzó kvóta miatt a férfi K-4 100
2008. július 5. szombat 07:00 - Hírextra
A szövetség honlapjának beszámolója szerint a grémium a már korábban eldöntött kérdésekkel nem foglalkozott, vagyis női K-1 500 m-en Kovács Katalin, C-1 500 és 1000 m-en Vajda Attila, C-2 500 és 1000 m-en Kolonics György és Kozmann György, K-2 500 és 1000 m-en pedig Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor az olimpiai induló.

A többi számban a válogatókon elért eredmények alapján az elnökség is megszavazta Angyal Zoltán szövetségi kapitány javaslatát. Női K-2 500 m-en az Athénban bajnok Kovács és Janics Natasa nyerte mindkét válogatót, Kovács pedig annak a kitételnek is megfelelt, hogy a pekingi programhoz igazodva a viadalokon egyesben is rajthoz állt. K-4 500 m-en a Kovács, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics kvartett teljesítette az előírt válogatási kritériumokat, így az elnökség is jóváhagyta a négyes csapatba kerülését.

Biztos utazó lett K-1 1000 m-en Benkő Zoltán, K-1 500 m-en pedig a szintén mindkét válogatón diadalmaskodott Vereckei Ákos.

Mindössze férfi K-4 1000 méteren alakult ki visszás helyzet, hiszen a férfi kajak szakág hét kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, és mivel a péntek délelőtti szétlövésen a Sík Márton, Bozsik Gábor, Boros Gergely, Beé István összeállítású négyes nyert, nyolcan pályáztak a hét helyre. Négy fő - az egyesek és a páros helye - nem kérdőjeleződött meg, így a testületi határozat szerint a négyesből marad ki egy sportoló, akinek hiányát a csapatban Vereckei pótolja. A kvartettben a vezérevezős Sík, illetve Vereckei helye biztos, az elnökség döntése értelmében Bozsik, Boros és Beé között a jövő hét elején szétlövésre kerül sor egyesben, méghozzá 800 méteren, mivel ez a táv áll időtartamban a legközelebb az 1000 méter négyeséhez. Az egységből kimaradó versenyző is megkapja azon szövetségi támogatásokat, mintha vízre szállt volna Pekingben, továbbá kiutazik az olimpiára.

Valódi tartalékstátusz nem létezik az ötkarikás játékokon, ám orvosilag indokolt esetben a technikai értekezlet előtt (a rajt előtti utolsó napon) lehetséges a személycsere. Így a nőknél Benedek Dalmának és Paksy Tímeának szavazott bizalmat a testület, akik saját edzőjükkel itthon készülhetnek az utolsó pillanatig, és a szövetség biztosítja utazásukat Pekingbe, akár bevetésre kerülnek, akár nem. Hasonló a helyzet C-2-ben a Sáfrán-testvérekkel, Mihállyal és Mátyással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását