2024. április 28. - Valéria

Műszaki képzés indul Tatabányán

Mechatronikai és logisztikai szakemberek képzése kezdődik meg szeptembertől a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF) - mondta a főiskola rektora az intézmény szombati tanévnyitóján.
2008. szeptember 6. szombat 15:55 - Hírextra
Kandikó József beszámolója szerint az új képzés oktatási programját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve dolgozták ki. Az elméleti oktatást a főiskolán kapják a hallgatók, a gyakorlatot pedig a közelmúltban egymilliárd forintos beruházással létrehozott Térségi Integrált Szakképzési Központban és a Péch Antal Szakközépiskolában sajátíthatják majd el.

A tanévnyitón bejelentették, hogy a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája huszonöt laptopot ajándékoz a legtöbb ponttal rendelkező azon hallgatóknak, akik első helyen az intézményt jelölték meg felvételi lapjukon.

A főiskolára összesen 537 diákot vettek fel, ez a korábbi évek adataihoz képest tíz százalékos csökkentést jelent, ami megfelel a magyar felsőoktatás átlagának. Az intézmény budapesti tagozatán 111 nappalis és 135 levelezős, Tatabányán pedig 170 nappalis és 121 levelezős hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A 16. tanévét megkezdő intézmény gazdaságtudományi felsőfokú szakképzési kínálatát is megújította, nemzetközi szállítmányozási és logisztikai ügyintézői és európai uniós üzleti szakügyintézői képzéseket indítottak.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája tíz éve tart fent kihelyezett tagozatot Székelyudvarhelyen, itt 400 hallgatót képeznek, a most zajló beiratkozások alapján mintegy 120 elsőévesre számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását