2024. május 3. - Tímea, Irma

Jelimó nem szórja el az egymilliót

Az idei atlétikai Golden League-sorozat fődíjának egyetlen nyertese, a mindössze 18 éves kenyai 800-as Pamela Jelimo nem akarja elszórni nyereményét, inkább családjára és karrierjének megalapozására szeretné költeni az egymillió dollárt.
2008. szeptember 6. szombat 16:03 - Hírextra
"Körültekintő leszek, szeretném okosan felhasználni ezt a pénzt" - mondta a pénteki brüsszeli GL-verseny után Jelimo. - "A családomnak sokat tudok ezzel segíteni és a pályafutásomat is biztos alapokra helyezhetem."

A fiatal középtávfutó idén robbant be a nemzetközi élmezőnybe, olyannyira, hogy minden versenyen elképesztő fölénnyel nyerte a 800-at, így a GL-sorozat állomásaihoz hasonlóan a pekingi olimpián sem talált legyőzőre. Sőt, már közel került a cseh Jarmilla Kratochvilova 1983 óta fennálló, megdönthetetlennek hitt 1:53.28 perces világcsúcsához is: augusztus 27-én Zürichben 1:54.01 perc alatt ért célba.

A pénteki utolsó GL-viadal előtt Jelimo mellett öt győzelemmel állt Blanka Vlasic is, a világbajnok horvát magasugró azonban ezúttal csak második lett, így félmillió dollártól esett el. Vlasic az olimpián is kikapott, akkor a most harmadik belga Tia Hellebaut előzte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását