2024. május 14. - Bonifác

Kisvasútnap, hajtánytalálkozó

Nem tudom örömhírrel kezdeni a XI. Kisvasúti Napot és az V. Nemzetközi hajtánytalálkozót, mert az elmúlt 11 évet a fenyvesi kisvasút jövőjének teljes bizonytalansága jellemezte, és ennek nincs vége ma sem - mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármester
2008. szeptember 6. szombat 18:06 - Hírextra
A polgármester beszélt arról is, hogy ennek az "ipartörténeti remekműnek" a megmentése nemcsak a helyiek, hanem az egész balatoni régiónak az érdeke.

A fenyvesi kisvasutat a közlekedési tárca besorolta a 38 leépítendő szárnyvonal közé, amiről legutóbb úgy határoztak a politikusok, hogy két évig elodázták a döntést. "Két évnyi lélegezet vételhez jutottunk tehát, hogy összefogjunk a kisvasút megmentésére" - hívta fel a figyelmét a polgármester a rendezvényen megjelent kisvasút- és hajtány rajongóknak.

Beszámolója szerint Balatonfenyves testülete már az elmúlt évben határozott arról, hogy kész szerepet vállalni a kisvasút működtetésében a kormányzati szándék ismeretében, de az erre vonatkozó, többször feltett kérdéseikre eddig nem kaptak választ.

Móring József Attila, a térség KNDP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kisvasút fontos szerepet tölt be a Balaton-part és a háttértelepülések összekötésében, és egy olyan turisztikai attrakció, amelynek újra teremtése jóval többe kerültbe, mint a megőrzése, ezért gazdasági érvek is szólnak a megmentése mellett.

A rendezvényen részt vevők kisvasúttal és hajtányokkal a négy kilométerre lévő Imremajorba vonultak, ahol gulyáspartin, zenés szabadtéri programokon vettek részt és vasút-maketteket tekinthettek meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását