2024. május 3. - Tímea, Irma

Egymillióba került Madeleine keresése

Eddig egymillió fontba (300 millió forintba) került a Portugáliában csaknem másfél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann keresése, de a gyermek szülei közölték: bármilyen árat készek megfizetni Madeleine megtalálásáért.
2008. szeptember 6. szombat 16:48 - Hírextra
A gyermeknek - aki idén lenne ötéves - tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A kislány akkor tűnt el, amikor a szállodai szobában aludt - két kisebb testvérével -, miközben a szülők az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség tavaly szeptemberben a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást ugyan idén júliusban - érdemi bizonyítékok hiányában - visszavonták, a gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát.

A szombati Daily Mirror ismertetése szerint a szülők egy portugál újság riportereinek elmondták: a kislány felkutatására alakult, Find Madeleine nevű alapítvány működése eddigi tíz hónapja során egymillió fontot fizetett a kereséssel megbízott spanyol detektívügynökségnek, a Metodo 3-nak.

Kate McCann azonban a brit bulvárlap idézete szerint azt mondta: nem szabhatnak határt, mert "egy gyermeknek nincs ára ... annyit fogunk fizetni, amennyi szükséges".

Az édesanya hozzátette: természetesen élve szeretnék megtalálni gyermeküket, de ha Madeleine meghalt, azt is tudni akarják.

Gerry McCann, a gyermek apja a gyanúsítotti időszakról elmondta: a portugál rendőrök olyasmiket kérdezgettek tőlük, hogy miként szabadultak meg a kislánytól, hova rejtették, kik segítették őket.

Kate McCann "szégyenteljesnek" minősítette a nyomozás kezdeti szakaszát vezető - az esetről később könyvet is publikáló - portugál rendőrtiszt viselkedését.

A kutatással megbízott spanyol magánnyomozó céget is sok bírálat érte, különösen azután, hogy az ügynökség igazgatója, Francisco Marco tavaly decemberben a londoni sajtó idézete szerint kijelentette: tudják, hogy ki rabolta el Madeleine-t, és a kislány, "ha Isten is úgy akarja", (tavaly) karácsonyra már a szüleivel lehet.

Ez a jóslat azonban máig sem vált be, és a brit sajtó korabeli értesülései szerint a szülők annak idején "dühösek voltak" az ügynökségre a hamis reményeket ébresztő nyilatkozatok miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását