2024. április 25. - Márk

0-0, döntetlen

Hiába játszott jobban és fölényben a magyar válogatott a dánokkal szemben, csupán gólnélküli döntetlennel kezdte meg szereplését a 2010-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában. Erwin Koeman négy mérkőzés óta tartó regnálása során először nem rúgo
2008. szeptember 6. szombat 22:20 - Hírextra
Vb-selejtező, 1. csoport:

Magyarország-Dánia 0-0

Puskás Ferenc Stadion, 18.984 néző, v.: Alain Hamer (luxemburgi)

sárga lap: Dzsudzsák (14.), Torghelle (57.), Gera (64.), Babos (75.), illetve Laursen (18.), Christopher Poulsen (60.), Christian Poulsen (75.)

Magyarország:

Babos Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Bodnár László - Vadócz Krisztián, Dárdai Pál - Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs (Torghelle Sándor, a szünetben) - Huszti Szabolcs (Rudolf Gergely, 90.)

Dánia:

Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Martin Laursen, Daniel Agger, Christopher Poulsen - Christian Poulsen, Daniel Jensen, Martin Vingaard (Jonas Borring, 62.) - Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner (Marc Nygaard, 86.), Jon Dahl Tomasson (Martin Retov, 68.)

I. félidő:

23. perc: Hajnal iramodott meg a félpályánál, majd nagyszerű ütemben ugratta ki Husztit, aki védőjével a nyakán 10 méterről lőtt, de Andersen lábbal hárítani tudott.

28. perc: egy jobb oldali beadást követően Vadócz próbálta kapura ollózni a labdát, de lövése a dán kapu fölé szállt.

30. perc: Bendtner 23 méteres lövése után a bal kapufán csattant a labda, amely szinte a gólvonalon végiggurulva hagyta el a magyar kapu előterét.

42. perc: Dzsudzsák szerzett labdát a bal szélen, a leghátul maradt dán védőtől és azonnal indította Husztit, akinek csak Andersen eszén kellett volna túljárnia, azonban 7 méterről belebombázta a labdát a vendégek hálóőrébe.

II. félidő:

77. perc: a játékrész legemlékezetesebb pillanata volt, amikor a kapujából kifutó Andersen mellett saját védője tolta el a labdát, mert attól félt, hogy Torghelle lecsap rá. Végül a magyar csapat következhetett bedobással.

Mindkét válogatott óvatosan kezdett, a magyarok megilletődöttsége lemérhető volt egy-két értelmetlenül eladott labdából, azonban a dánok nem tudták kihasználni ezeket a hibákat, ugyanis a hazai védelem stabilan állt a lábán. Tíz perc elteltével aztán már nyoma sem volt a kezdeti idegességnek, de ez nem jelentette azt, hogy veszélyben forogtak volna a kapuk, mivel egyik gárda sem mert túlzottan kinyílni, s a zárt védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a játékosok.

A játékrész második felében egyre magabiztosabbá váltak a Koeman-tanítványok, amit Vadócz ollózása, illetve a jó ütemű és határozott becsúszások, s ebből indított lendületes támadások jeleztek. Mielőtt azonban túlzottan felbátorodtak volna a magyarok, Bendtner kapufája óvatosságra intette őket. Az első félidő legnagyobb helyzetét a hajrában Huszti révén a magyarok hagyták ki - játékban ha csak kicsit is, de jobb volt a hazai gárda, így megérdemelt vezetéshez juthatott volna.

A folytatásban sem változott a játék képe, azaz inkább a házigazdák kezdeményeztek, de a védelmet nem sikerült feltörniük. Ezen a szünetben becserélt, s a válogatottba két év szünet után visszatért Torghelle sem tudott változtatni a tőle megszokott harcosságával. A dánok ugyanakkor még a magyar 16-osig sem igen jutottak el, láthatóan nem "ízlett" nekik a hazaiak agresszív, sok futásra épülő letámadása. Úgy tűnt, mintha Morten Olsen csapata csak egy pontért érkezett volna Budapestre, mivel a gólratörés legkisebb jelét sem lehetett felfedezni a játékában.

A hajrára egyre fokozódott a magyarok fölénye, helyzet azonban így sem alakult ki, ezzel maradt a gólnélküli döntetlen, amivel egyértelműen az egész meccsen passzív dánok lehetnek elégedettebbek.

Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, főleg egy tétmérkőzésen. A csapat nagyon profin játszott, jó hozzáállással és lelkesedéssel, így csak azt sajnálhatom, hogy az első félidőben, amikor megvoltak a lehetőségeink, akkor nem sikerült betalálnunk. Természetesen javítani való mindig akad, ezúttal a második félidőben sok buta labdát szórtunk el, amiből kontratámadást vezethettek a dánok. Noha előzetesen győzelmet vártam, összességében nem rossz ez az egy pont, hiszen a rivális tapasztaltabb és magasabban jegyzett a magyar gárdánál".
   
Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya:

 "Pontosan ilyen nehéz mérkőzésre számítottam, a magyarok azt a lelkes játékot nyújtották, ami elvárható egy olyan csapattól, amelynél új szakvezető van. A rivális alaposan megnehezítette a helyzetünket, csak a 20. percre tudtuk rendezni a sorainkat, de utána is számos nehéz pillanat volt számunkra, a második félidőben viszont nagyon gyengén futballoztunk, így szinte esélyünk sem volt a győzelemre. A mérkőzés előtt természetesen sikert vártunk, de a értékelve a találkozót, elégedettek lehetünk az egy pont megszerzésével".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását