2020. június 5. - Fatime

Vádemelési javaslat a kórházi baleset ügyében

A rendőrség lezárta a nyomozást a szolnoki Hetényi kórház műtőkocsijáról leesett, később pedig meghalt beteg ügyében: egy személy ellen vádemelési javaslatot továbbítottak az ügyészségnek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtós
2008. szeptember 5. péntek 15:12 - Hírextra
Szabó Zita rendőr főhadnagy a vádemelésre javasolt személy kilétéről nem kívánt felvilágosítást adni.
Balázsné Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a szeptember 4-én zárult nyomozás rendőrségi anyaga tudomása szerint még nem érkezett meg hozzájuk, és az ügyben jövő keddre ígért tájékoztatást.

A vizsgálatot a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indította még tavaly októberben, és fokozott ügyészségi felügyelet mellett végezte. A nyomozás határidejét többször meghosszabbították, amit azzal indokoltak, hogy egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki, és alaposan ellenőrizni kell a védekezését.

Egy 50 éves martfűi asszony 2007. szeptember 27-én a szolnoki kórház központi műtőjének előkészítő helyiségében esett le a műtőkocsiról. Az esés következtében fejsérülést szenvedett. Ezt követően az intézmény intenzív osztályon ápolták, ahol október 5-én elhunyt. A rendőrség többek között arra kereste a választ, vajon az eséskor szerzett sérülések közrejátszhattak-e a beteg halálában. Ennek megállapításához szakértői vélemények készültek.

A beteg állapota és a körülmények tisztázása miatt kórház akkori megbízott főigazgatója az eseményt követően bejelentést tett a rendőrségnek. Munkahelyi fegyelmi eljárás is indult, amelyet az ügy lezárásáig felfüggesztettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását