2024. április 26. - Ervin

Homoszexuálisok is dolgozhatnak pedagógusként

Ukrajna oktatási minisztériuma hivatalosan megerősítette, hogy nincs érvényben foglalkoztatási tilalom a homoszexuális oktatók vonatkozásában, így a saját nemük iránt vonzódó pedagógusok is taníthatnak az ország iskoláiban.
2008. szeptember 5. péntek 10:33 - Hírextra
Erről a tanügyi tárca hivatalos levélben értesítette Szvjatoszlav Seremetet, az Ukrán Homoszexuálisok Fóruma nevű melegszervezet vezetőjét. A minisztérium 1995-ben hozta meg azt a rendeletét, amellyel megtiltotta az ország tanintézeteinek homoszexuális nevelők és tanárok alkalmazását - írta a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

Az újság szerint az oktatási minisztérium a tiltakozások hatására ugyan 1998-ban megszüntette a melegeket foglalkoztatási tilalommal sújtó rendelet hatályát, ám az ukáz visszavonását mostanáig nem volt hajlandó hivatalosan elismerni.

Az ukrajnai iskolákban - így a cikk - sok nehézséggel kell számolniuk azoknak a pedagógusoknak, akikről kiderül, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

A meglévő előítéletesség példájaként a lap idézte Olekszandr Gubenkót, a Prakticsna Pszichologia (Gyakorlati Pszichológia) című szaklap szerkesztőjét, aki komoly veszélyt lát abban, ha a zárt tanintézetek pedagógusai vállalják a többségitől eltérő nemi identitásukat.

Szerinte még rosszabb a helyzet, amikor a homoszexuális tanár jó szakember és tekintélynek örvend, mivel "a tanítványai elkezdik utánozni". Egy másik ukrán pszichológus, Roman Olekszandrov még élesebben fogalmazott, amikor azt állította, hogy a homoszexuális pedagógus és a vele való kommunikáció "a család intézményét rombolja a gyermek tudatalattijában".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását