2024. május 7. - Gizella

Elrendelték a nyomozást a budapesti útfelújítások ügyében

Elrendelte a nyomozást az ügyészség a 2006-os budapesti útfelújítások ügyében - írta a hirado.hu. A budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azt követően rendelt el nyomozást, hogy júniusban büntetőfeljelentést tett két fővárosi képviselő az állami támoga
2008. szeptember 5. péntek 20:40 - Hírextra
A politikusok jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanúja miatt fordultak a Központi Ügyészség Nyomozó Hivatalához, miután az önkormányzatnak 700 millió forint állami támogatást kellett visszafizetnie. Korábban ugyanis az összesen 4,4 milliárd forintos pályázatokból több mint félmilliárd forint felhasználása szabálytalannak bizonyult, és több vizsgálat is megállapította, hogy az elszámolás a valós értékek helyett mindössze becsült adatok alapján történt, sok esetben pedig nem teljesült a műszaki tartalom. Nagy valószínűséggel Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármestert is kihallgatják majd, ugyanis a felújítási elszámolások egy részét maga a főpolgármester vagy az általa megbízott személy írta alá. A főpolgármester azt mondta, a felújításokat előkészítő hivatali munkatársak követtek el adminisztrációs hibákat, amiért fegyelmi eljárásokat indított. (hirado.hu)A politikusok jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanúja miatt fordultak a Központi Ügyészség Nyomozó Hivatalához, miután az önkormányzatnak 700 millió forint állami támogatást kellett visszafizetnie. Korábban ugyanis az összesen 4,4 milliárd forintos pályázatokból több mint félmilliárd forint felhasználása szabálytalannak bizonyult, és több vizsgálat is megállapította, hogy az elszámolás a valós értékek helyett mindössze becsült adatok alapján történt, sok esetben pedig nem teljesült a műszaki tartalom. Nagy valószínűséggel Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármestert is kihallgatják majd, ugyanis a felújítási elszámolások egy részét maga a főpolgármester vagy az általa megbízott személy írta alá. A főpolgármester azt mondta, a felújításokat előkészítő hivatali munkatársak követtek el adminisztrációs hibákat, amiért fegyelmi eljárásokat indított.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását