2024. április 19. - Emma

A lista és ami mögötte van

A különböző sportlapok különböző ranglistáival mindig érdemes csínján bánni. Főleg, ha amerikaiak készítik egy náluk nem annyira előtérben lévő sportágról. A Sports Illustrated mindenesetre összehozta a maga kis listáját - mégpedig a világ legerősebb futb
2008. szeptember 5. péntek 19:01 - Gedei Szilárd
Jonah Freedman vezetésével a Sports Illustrated elkészítette az új idény erősorrendjét a világ vezető futballklubjai tekintetében:

1. Manchester United (angol)
2. Chelsea (angol)
3. Internationale (olasz)
4. Real Madrid (spanyol)
5. Bayern München (német)
6. AS Roma (olasz)
7. Barcelona (spanyol)
8. Zenit (orosz)
9. Atlético Madrid (spanyol)
10. LDU Quito (ecuadori)

A Vörös Ördögök első helye akár meglepetés is lehetne, mivel Ferguson legényei alulmaradtak az európai Szuperkupa monacói döntőjében a nyolcadik helyezett Zenit ellenében. Meg tudták viszont tartani Ronaldót, új szerzeményként pedig a bolgár Berbatov érkezett az Old Traffordra. A Chelsea második helye is bombabiztosnak tűnik, bár egy nagy vereséget ők is elszenvedtek, de nem a pályán, hanem a zöld asztalnál. A listán még nem szereplő, új arab tulajdonosokkal bíró Manchester City ugyanis elhappolta Abramovicsék elől a brazil zsenigyerek Robinhót, az új menedzser, a brazil Luise Felipe Scolari viszont örülhetett a portugál Deco érkezésének.

A „Special One”-nal, azaz José Murinhóval a parancsnoki hídon a nyílt tengerre kifutó Inter dobogós helyezése is realitás, bár kétséges, hogy ki tudják-e halászni a zsinórban negyedik scudettót a cápákkal hemzsegő tengerből. Mert ugyan nincsenek mindannyian a top 10-es listán, de azért komoly erőt képvisel a Juventus, Milan, Roma trió is.

A világ legerősebb klubjait felvonultató listán egyébként két madridi gárda is megtalálható, a negyedik Real mellett a kilencedik helyre fellépő Atléticó is bejelentkezett ugyanis a spanyol bajnoki címért, mondjuk ahol Sergio Agüero, Diego Forlán és Johnny Heitinga is játszik, az a csapat teheti is.

Az amerikai sportlap táblázatának tizedik helyére tudott csak bekerülni egy nem európai alakulat. Az LDU Quito persze elsősorban a Libertadores Kupa győzelmének köszönheti a kiemelt helyet, de mi itt az öreg kontinensen azért hiányolhatunk néhány lemaradt csapatot. Kedves amerikai kollégák, hát hol az Arsenal, a Lyon és például a Liverpool? Még azt kell hinnünk, hogy nem is tetszenek érteni az igazi európai futballhoz…
Forrás: Sports Illustrated
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását