2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Székely Tamás: lezárult a vita

Lezárult a Biztonság és Partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig címet viselő programtervezet társadalmi vitájának alapszakasza, a koncepcióhoz érkezett javaslatok nagy része a megkezdett folyamatokat támogatja - közölte Székely Tamás egészségügyi
2008. szeptember 4. csütörtök 14:54 - Hírextra
A támogató szakmai vélemények között egyebek mellett szerepel a szűrések, a prevenció megerősítése, a nemzeti programok újratervezése és az egészségnevelés - mondta Székely Tamás.
Közölte: több szervezet javaslatára a koncepció többek között kiegészül a gyógyszerellátás kérdéseivel és néhány fogászati ellátással kapcsolatos témakörrel.

A kibővített tervezetről a kormány a jövő héten tárgyalhat, majd a döntést követően októberben az Országgyűlés elé kerülhetnek a törvénymódosító javaslatok - mondta a tárcavezető.

Székely Tamás szólt arról, hogy az OPNI kérdésében Szabó Máté általános ombudsmannal megegyeztek abban: kerülni kell a pszichiátriai betegek stigmatizációját, és ezért nincs szükség nagy pszichiátria intézmények létrehozására.

Ugyanakkor - mint hozzátette - elfogadta az ombudsman azon felvetését, amely szerint szükség van egy szakmai, módszertani központ létrehozására.

A "Biztonság és partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig" című, az ágazat reformelképzeléseit tartalmazó dokumentumot a nyár elején vitatta meg a kormány, majd az anyagot társadalmi vitára bocsátották, amelynek során számos szakmai szervezet alkothatott véleményt.

A társadalmi, szakmai egyeztetés július 9-től augusztus 15-ig tartott, ez idő alatt 130 javaslat érkezett a programtervezetben megfogalmazott elképzelésekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását