2024. április 26. - Ervin

Saját bora lehet az egyetemnek?

Saját készítésű bort palackozhat és felsőfokú szőlész-borász képzést indíthat a Pécsi Tudományegyetem (PTE), miután a közelmúltban átvette a dél-dunántúli szőlészeti és borászati kutatóintézetet az agrártárcától - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
2008. szeptember 4. csütörtök 09:07 - Hírextra
Gábriel Róbert, a PTE rektora elmondta: a jövőben nem önálló intézményként, hanem az egyetem valamelyik karához csatolva kívánják működtetni a 32 hektáron gazdálkodó, 1400 szőlőfajtát és fajtajelöltet őrző, s évente 1100-1500 hektoliter bort előállító kutatóintézetet.

Hozzátette, hogy az intézet működtetése évente 30 millió forintba kerül a PTE-nek, amely azonban "nem nagy ráfizetés" az ötmilliárd forintos adósságához képest. A kutatóintézet ráadásul képes saját bevételekre szert tenni a borok hazai és nemzetközi értékesítéséből, a költségek pedig tovább faraghatók azzal, hogy az ott dolgozó szakembereket bevonják az egyetem oktatói-tudományos munkájába - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását