2024. május 6. - Ivett, Frida

A fehéroroszok B próbáira várnak

A Magyar Atlétikai Szövetség jelenleg arra vár, hogy a Pekingben negyedikként záró kalapácsvető Pars Krisztián előtt olimpiai második Vagyim Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon doppingvizsgálatának második, úgynevezett B próbája igazolja-e az első elem
2008. szeptember 4. csütörtök 09:14 - Hírextra
Az orosz vessport hírügynökség szerdán arról számolt be, hogy
Gyevjatovszkij illetve Tyihon is megbukott a doppingellenőrzésen, és ezt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hamarosan hivatalosan is bejelenti

Gyulai kitért rá, ha a B próba is igazolja, hogy a két fehérorosz versenyző doppingolt, akkor a WADA erről értesíti a NOB-ot, amely felszólítja a Fehérorosz Atlétikai Szövetséget, hogy kérje vissza az érmeket a két érintett kalapácsvetőtől.

Az alelnök arra nem tudott válaszolni, hogy Pars pontosan milyen folyamat végén kaphatja meg az ezüstérmet: "Eddig tőlünk csak elvettek" - utalt a diszkoszvető Fazekas Róbert és a kalapácsvető Annus Adrián négy évvel ezelőtti esetére.

A 31 éves Gyevjatovszkijt egyszer már eltiltották, a 2000-es sydneyi olimpia után nandrolon-használat miatt 2002 szeptemberéig nem versenyezhetett. Kettejük közül a 32 éves Tyihon a nagyobb név, ő az elmúlt három világbajnokság győztese, négy éve Athénban pedig olimpiai ezüstérmet szerzett. A vessport értesülése szerint a két fehérorosz sportoló szervezetében ezúttal magas volt a tesztoszteronszint.

Pekingben a szlovén Primoz Kozmus 82,02 méterrel diadalmaskodott, Gyevjatovszkij 81,61-et, Tyihon pedig 81,51-et dobott, Pars 80,96-tal lett negyedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását