2024. május 2. - Zsigmond

Rajtol a női és férfi kézilabda NB I

A pekingi olimpia lezárása után alig két héttel, pénteken már rajtol is a női kézilabda NB I, míg a férfiak pontvadászata szombaton kezdődik.
2008. szeptember 4. csütörtök 10:19 - Hírextra
A nőknél egyértelműen a címvédő Győr az esélyes, már csak azért is, mert a riválisok - a Dunaferr és az FTC - főleg anyagi okok miatt meggyengültek, és a Debrecenben is nagy változások voltak. Ezzel együtt nem lenne meglepő, ha a hajdúságiak harcban lennének a dobogóért, akárcsak a székesfehérvári Fehérép-Alcoa.

A férfiaknál megtörhetetlennek látszik a Veszprém és a Szeged párharca. A címvédő, egyben KEK-győztes veszprémiek ettől a szezontól kezdve vadonatúj csarnokukban fogadhatják a mostani idényre sokat igazoló nagy riválist.

A nőknél a 12 csapat az alapszakasz után rájátszásban folytatja. Az 1-4., 5-8. és 9-12. helyért 4, 3, 2, 1 bónuszponttal megy tovább a küzdelem. Az utolsó két helyezett kiesik. A férfiaknál a 14 gárda négy legjobbja az alapszakaszt követően elődöntőzik. Az első a negyedikkel, a második a harmadikkal vív két győzelemig tartó párharcot.

A fináléban három siker kell az aranyéremhez. Az 5-8. és a 9-12. helyért a nőkhöz hasonlóan 4, 3, 2, 1 bónuszpontról indulva lesznek újabb meccsek. A 11., a 12., a 13. és a 14. helyezett kiesik, de csak két feljutó lesz, így az NB I mezőnyét jövőre 12 csapat alkotja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását