2024. május 6. - Ivett, Frida

Nlimpiai fotókiállítás nyílt a Nagymező utcában

A pekingi olimpián hazai és külföldi fotóriporterek által készített legjobb képekből nyílt kiállítás csütörtökön a Nagymező utcában, a Feltételes Megálló Galériában.
2008. szeptember 4. csütörtök 20:00 - Hírextra
Az olimpiai fotók - olimpikonok címet viselő tárlat közel ötven képe a pekingi ötkarikás játékok magyar és külföldi szempontból emlékezetes - örömteli vagy drámai - pillanatait örökíti meg.

A megnyitó, s egyben galériaavató díszvendége Kemény Dénes, a kínai fővárosban aranyérmet nyert férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, aki elégedetten jegyezte meg: "Örülök, hogy rólunk csak mosolygós és diadalittas üvöltéstől visító képek kerültek a falra. Bevallom, egyik-másikat látva el is érzékenyülök". Hozzátette: az a kedvenc képe, amelyen éppen föld és víz között látható, miután játékosai a döntő megnyerése után örömükben a medencébe lökték.

A kiállított képeket Bánkuti András, a MÚOSZ fotóriporteri szakosztályának vezetője válogatta össze, egyrészt a Magyar Távirati Iroda három Pekingből tudósított fotóriporterének - Földi Imrének, Illyés Tibornak és Koszticsák Szilárdnak -, valamint az AP és az EPA fotósainak munkáiból.

A tárlat szeptember 17-ig hétköznap 14 és 19, hétvégén 11 és 19 óra között ingyenesen tekinthető meg a Mai Manó Házban. Itt talált otthonra a Magyar Fotográfusok Háza, amelyben az év végéig számos más kiállítás is látható lesz majd a magyar fotóriporterek képeiből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását