2024. május 17. - Paszkál

Nem a személyi kérdések a legfontosabbak

Gulyás József arra számít, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete pénteken úgy dönt, tárgyalóasztalhoz ül az MSZP-vel, és nem a személyi kérdések kerülnek előtérbe; a liberális ügyvivő, az SZDSZ országos tanácsának elnöke erről szekszárdi sajtótájékoztatóján be
2008. szeptember 4. csütörtök 18:23 - Hírextra
Ha bármelyik parlamenti párt vezetése érdemi ügyekben tárgyalást kezdeményez, az SZDSZ nem szokott elutasító lenni. Arra számítok, az ügyvivői testület most is támogatni fogja, hogy üljünk tárgyalóasztalhoz - jelentette ki Gulyás József. Hozzátette: annak viszont nem kíván elébe menni, hogy ennek a tárgyalásnak mik lesznek a legfontosabb tartalmi kérdései.

Az ügyvivő ugyanakkor: az SZDSZ számára a jelenlegi belpolitikai helyzetben nem a személyi kérdések a legfontosabbak.

"Nem az a fő kérdés, Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, vagy sem, hanem az, hogy a kisebbségi kormánynak vannak-e adekvát válaszai, jó reálpolitikai, reálgazdaság-politikai válaszai a helyzetre" - hangoztatta.

Mint mondta, szeretnék, ha a kisebbségi kormány ezen az őszön bizonyítaná, hogy van értelme tevékenységének, és azt, hogy egyes törvényjavaslatait támogatni lehet.
"Ebben a pillanatban azonban ez még kérdéses" - fűzte hozzá.

Gulyás József hivatkozott a miniszterelnök adóügyi megbízottjának egy nyilatkozatára, amelyben olyan kérdéseket sorolt fel, amelyekben nem lehet változtatni.

Azt kellene napirendre tűzni, hol képes a kormány változtatni annak érdekében, hogy ledolgozzuk azt a versenyhátrányt, ami a régióban és az unióban kialakult Magyarország és a többi tagállam között - húzta alá a liberális párt országos tanácsának elnöke.

Gyurcsány Ferenc kedden MSZP elnökeként közvetlen politikai tárgyalást ajánlott SZDSZ-nek arról, hogyan tudják "a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot". Az ország kormányozhatóságáért, stabilitásáért, a cselekvési program végrehajtásáért "semmilyen személyes árat nem tartok nagynak" - fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hajlandó-e lemondani a két párt megegyezésének érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását