2024. április 28. - Valéria

Budapesten lehet a legolcsóbban tankolni

Budapesten lehet a legolcsóbban benzint tankolni - derült ki a holtankoljak.hu adatbázisából. Vultúr Csaba, a honlap munkatársa az InfoRádiónak mondta: bár a dízel ára az elmúlt hetekben egyre inkább megközelítette a benzinét, középtávon ismét szétnyílik
2008. szeptember 4. csütörtök 19:21 - Hírextra
Országszerte 3 forinttal emelkedett a benzin ára, a legolcsóbban a fővárosban lehet hozzájutni, 290,90 forintért - tájékoztatta az InfoRádiót a holtankoljak.hu munkatársa.

Az üzemanyagért Budapesten legfeljebb 306,90 forintot kell fizetni, ez 6 forinttal kevesebb annál, mint amennyit az ország legdrágább benzinkútjánál kérnek érte. A fővárosban általában az országos átlaghoz közeli áron lehet üzemanyagot vásárolni - tette hozzá Vultúr Csaba.

A benzin átlagára 303 forintra nőtt, az eltérés országosan a legmagasabb és legalacsonyabb árak között a gázolaj esetében 24, a benzin esetében pedig 23 forint. A legtöbbet az üzemanyagért most is az M5-ös autópálya mentén található töltőállomásokon kell fizetni - közölte a holtankoljak.hu munkatársa.

A gázolaj ára nem változott: a fővárosban legkevesebb 302,90 forintot kell fizetni literjéért, míg országosan 301,90-326 forintba kerül - mondta Vultúr Csaba.

Rövid távon közeledhez egymáshoz a két üzemagyag ára, ám a téli fűtési szezon kezdetével a dízelé meglódul majd - magyarázta Vultúr Csaba, hozzáfűzve: így az árkülönbség tartósan megmarad majd, így hosszú távon a gázolaj lesz a drágább.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását