2024. április 29. - Péter

A KDNP az erőmű ellen

Barátságtalan, a nemzetközi gyakorlatban példátlan lépésnek tartja a KDNP a szlovák kormány azon döntését, mely szerint a magyar határ közvetlen közelében, Tőketerebesen kíván széntüzelésű hőerőművet építeni.
2007. október 20. szombat 13:27 - Hírextra
A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja a veszélyeztetett vidéken szembesült az ott élők aggodalmaival, akik nem csak a levegő elszennyeződésétől tartanak, hanem megélhetésüket, a turizmusból és a szőlőművelésből befolyó jövedelmüket is veszélyben látják. A széntüzelésű erőművek Európa szerte visszaszorulóban vannak, hiszen a közvetlen környezeti károkon kívül a nagymértékű széndioxid kibocsátás miatt az üvegházhatásért leginkább az ilyen jellegű létesítmények tehetők felelőssé.

A KDNP úgy döntött, hogy a helyi polgármesterekkel és önkormányzati képviselőkkel együtt, minden politikai befolyását latba veti, hogy az inkriminált beruházás ne jöhessen létre, valamint messzemenően támogatja Sólyom László köztársasági elnök ez irányú törekvéseit is.

Erről a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja Sárospatakon és környékén tartott frakcióülésén határozott, ahol a környezetvédelmi kérdések mellett megvitatták a jövő évi költségvetés tervezetét, a médiatörvény módosításával kapcsolatos felvetéseket, valamint a népszavazás után várható politikai helyzetről tárgyaltak.


Halász Zsuzsa
a KDNP szóvivője

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását