2024. május 12. - Pongrác

"A katymaszból ezt a metrót nem a főpolgármester úr vakarja ki"

A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője szerint a 4-es metró beruházás műszaki szempontból biztonságban van, de változatlanul vannak olyan, elsősorban finanszírozási, tervezési kérdések, amelyekre választ vár Tarlós István. A politikus az utóbbi
2008. szeptember 4. csütörtök 19:10 - Hírextra
Műszaki szempontból Klados Gusztáv operatív projektmenedzserré való kinevezésével javult a kép, de finanszírozási szempontból ez nem mondható el - közölte az InfoRádióval a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője. Tarlós István hangsúlyozta: az ország legnagyobb beruházásáról van szó, amely annyiba kerül, mint a főváros egész évi költségvetése.

"A katymaszból ezt a metrót nem a főpolgármester úr vakarja ki, hanem Klados Gusztáv" - emelte ki Tarlós István, aki szerint nem az a kérdés, hogy be kell-e fejezni a metrót, hanem az, hogy az organizációs és pénzügyi feltételek mennyire biztosítottak.

A politikus kifejtette, hogy szakértők szerint elavult a nyomvonal, a pesti oldalon párhuzamosan halad a meglévő metróval, és erre nincs ésszerű magyarázat.

Túl közel vannak a megállók egymáshoz, a szükségesnél rövidebb szakaszon fog járni a metró, a Kelenföldről a Keleti pályaudvarra utazók pedig szakértők szerint mindössze öt percet nyernek azzal, ha metróra szállnak - közölte a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője.

Azt sem lehet tudni, hogy miért nem építik be a peronokra a plexiből készült védőfalakat, ugyanis enélkül a világon már sehol sem építenek metrót - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását