2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nincsenek veszélyben a magyarok Thaiföldön

Rendkívüli állapotot léptetett életbe a thaiföldi kormány az ország fővárosában kedden, néhány órával azután, hogy a városban összecsaptak egymással kormánypárti és ellenzéki tüntetők. Balogh András, Magyarország bangkoki nagykövete szerint külföldieket e
2008. szeptember 3. szerda 19:41 - Hírextra
A rendkívüli állapot kihirdetését hetekig tartó feszültség előzte meg, amely a kormánypárt és az ellenzéki csoportok között alakult ki - mondta az InfoRádiónak Magyarország bangkoki nagykövete.

Balogh András elmondta: a thaiföldi helyzet nagyon kényes és bonyolult, mivel a kormány néhány hónappal ezelőtt egy puccs után felálló katonai diktatúrát váltott fel.

A legfrissebb információk szerint a kormánypárt és az ellenzéki tüntetők közötti legújabb összecsapásokban egy ember meghalt, 35-en pedig megsérültek. A nagykövet hangsúlyozta: magyarok még nem kértek segítséget a nagykövetségtől.

Hozzátette: külföldieket nem ért atrocitás a konfliktusban, az ő biztonságukat semmi nem veszélyeztetni. Ezt azzal magyarázta, hogy a thai társadalom olyan hagyományos értékeket vall, ami kizárja, hogy a külföldieknek bántódása essék.

Balogh András ugyanakkor közölte: nincs garancia arra, hogy valakit ne érjen atrocitás, ezért azt tanácsolja, hogy a Thaiföldön tartózkodó turisták kerüljék a nagyobb csoportosulásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását