2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nadal díja

Rafael Nadal, a férfi tenisz-világranglista vezetője érdemelte ki idén az Asztúria Hercege-díjat, a legmagasabb spanyol sportkitüntetést.
2008. szeptember 3. szerda 12:40 - Hírextra
A jelenleg a US Openen menetelő klasszis májusban sorozatban negyedszer nyert a Roland Garroson, győzött a tán legnagyobb becsben tartott Grand Slam-viadalon, Wimbledonban, majd sikersorozata betetőzéseként diadalmaskodott a pekingi olimpián is.

Nem mellesleg ő vetett véget Roger Federer 237 hetes egyeduralmának, amikor szeptember 1-én elragadta a svájciak kiválóságától a világelső titulust, profi karrierjének hat esztendeje alatt pedig csaknem 20 millió dollárt "ütögetett össze".

Nadal az amerikai csodaúszó Michael Phelpset, a jamaicai szupervágtázó Usain Boltot, az oroszok rúdugró "cárnőjét", Jelena Iszinbajevát és az idei Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatottat előzte meg a rangsorban. A díjat tavaly a hétszeres Forma-1-es világbajnokként visszavonult Michael Schumacher kapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását