2024. április 20. - Tivadar

Megvédi botrányba keveredett alelnökjelöltjét John McCain

Védelmébe vette alelnökjelöltjét John McCain. Sarah Palin ugyanis hétfőn kénytelen volt elismerni: 17 éves, még férjezetlen leánya gyermeket vár. A hír sokkolta az amerikai republikánusokat, akik Palin jelölésekor még abban bíztak, hogy vele új lendületet
2008. szeptember 3. szerda 06:10 - Hírextra
Az Egyesült Államokban botrány okozott a hír, hogy gyermeket vár a republikánus alelnökjelölt tizenéves lánya. Súlyos vádak érték John McCaint, a párt elnökjelöltjét; azt vetik a szemére, hogy nem kellő gondossággal választotta ki Palint.

"Az alelnökjelölt kiválasztásának folyamata alapos volt, és elégedett vagyok az eredményével" - jelentette ki tegnap McCain.

Pedig Palinről péntek, vagyis a jelölése óta más kínos tények is kiderültek. Így például az, hogy etikai vizsgálat folyik ellene az alaszkai törvényhozásban, ahol hatalommal való visszaéléssel vádolják; hogy az 1990-es években két évig tagja volt az alaszkai Függetlenségi Pártnak, amely annak idején népszavazást kezdeményezett az Egyesült Államoktól való elszakadás érdekében, ráadásul Palint 22 éve le is tartóztatták ittas vezetés vádjával.

Bár McCain megvédte a jelölést, a The New York Times a politikus munkatársaitól úgy értesült, hogy most ismét - ezúttal alaposabban - megvizsgálják Palin alaszkai hátterét.

McCain egyébként azt állítja, hogy már Palin felkérése előtt tudott arról, hogy az asszony lánya gyermeket vár, vezető munkatársai arra is kíváncsiak lennének, erről mikor, hogyan és kitől értesült.

A Palin család közleményéből egyébként tudni lehet, hogy Sarah házasságot tervez gyermeke apjával, a vele azonos korú Levi Johnstonnal, aki szintén középiskolába jár még, és az iskolai jégkorong csapat tagja.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását